Ergens in het Midden-Oosten door een kapotgeschoten stadje rijden, achter je chaingun speurend naar terroristen. In Call of Duty hebben we het veelvuldig gedaan. De makers van de Humvee hebben nu echter besloten Activision hiervoor aan te klagen.

Ja, er is iemand wakker geworden bij AM General LLC, het bedrijf achter de creatie van de Humvee. We rijden immers nog maar 10 jaar in die dingen. Ze hebben een aanklacht ingediend tegen Activision omdat ze zonder toestemming gebruik hebben gemaakt van het merk Humvee.

Activision heeft misbruik gemaakt van AM General LLC’s goodwill en reputatie rond de Humvee en HMMWV door deze prominent te gebruiken in Call of Duty.

Het bedrijf zegt verder nog dat sommige successen in Call of Duty komen ten koste van AM General en consumenten die voorgelogen zijn dat AM General de game licenseert of op een of andere manier betrokken is bij de ontwikkeling van de game.

Het uitpraten met Activision zat er niet in volgens AM General. Ze zeggen dat ze gedurende een jaar aan het communiceren zijn geweest met de uitgever om dit dispuut op te lossen, maar dat ze er niet uit zijn gekomen en daarom Activision alsnog aanklagen. Activision zelf wilde niet reageren op dit verhaal.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments