“Above” brengt je naar grote hoogtes

Vliegen is een droom van velen, maar in een wereld bezaaid met gigantische zeewezens is het een noodzaak hoog in de lucht te blijven. Tijdens PAX east werd dit verhaal aangekondigd als het plot van Above.

Sea of Monsters

Nu het gros van de gamers klaar is met het trotseren van de gevaarlijke wateren in Sea of Thieves wordt het tijd om het hogerop te zoeken. In een vliegtuig weliswaar…

In Above volg je het verhaal van de jonge meid Mary, een dappere chick die op zoek is naar haar verloren broertje in een wereld vol gevaarlijke monsters. Om naar hem op zoek te kunnen gaan zal Mary zelf vliegtuigen moeten bouwen en besturen terwijl ze onderweg vreemdelingen helpt met de hoop dat zij haar ook zullen helpen.

Lekker simpel, maar dat is wel waar het verhaal over gaat. Tijdens PAX East konden spelers hun eerste indruk krijgen van de game, waarin zij vooral een idee kregen hoe de vliegtuigen te besturen zijn en wat je allemaal zal moeten doen in de game.

Van Deense makelaardij

In tegenstelling tot de meeste vlieggames speel je deze game niet vanuit de cockpit, maar juist boven het vliegtuig. Waardoor het lijkt alsof je als piepklein wezentje boven monsterlijk grote oceanen vliegt. Dit camera standpunt is gekozen zodat je al het moois dat de wereld van Above biedt goed kunt aanschouwen, ondanks dat je aan het begin wellicht enigszins gedesoriënteerd kunt raken.

De game zal zeker wat actie bevatten, maar een echte shooter is het zeker niet. Denk bij deze game vooral aan puzzels, kleine missies en het ontdekken van de grote, verraderlijke wereld. De studio wilt je het gevoel geven dat je continu moet ontsnappen aan de realiteit, je dromen achterna gaan. Zoals de studio dat ook doet door het maken van deze game…

Echter zegt de studiobaas ook dat de vliegtuigen stuk voor stuk gebaseerd zijn op bestaande tegenhangers. Maar goed, dat zien we dan wel weer natuurlijk. Volgens de spelers schijnt de demo erg lekker gespeeld te hebben en is menigeen erg benieuwd naar het eindresultaat, welke naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 te spelen zal zijn. De game staat nu slechts gepland voor de pc, echter heeft de studio al bekend gemaakt op zoveel mogelijk consoles te willen verschijnen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments