Tijdens de afgelopen E3 kondigde Bethesda een gratis mobiele game aan, Fallout Shelter. Gratis is het zeker, maar het blijkt een echte cashcow te zijn.

Volgens SuperData, een onderzoeksteam wat schijnbaar dit soort dingen uitzoekt, heeft Bethesda in de eerste twee weken een dikke 5.1 miljoen dollar verdiend met Fallout Shelter. Apple pakt daar 30% van, maar wat er overblijft is lekker voor Bethesda. Je kan het spel gewoon gratis downloaden en het is goed speelbaar zonder microtransacties. Toch kopen blijkbaar heel wat mensen de Lunchboxes, wat echt optioneel is.

fallout card

Via de Lunchboxes krijg je in-game artikelen zoals wapens en outfits. Als je gelukt hebt krijg je een nieuw mannetje (of vrouwtje) voor in je schuilkelder. Je kunt ook Lunchboxes verdienen door in het spel bepaalde “missies” te doen zoals stuur 5 mannetjes de buitenwereld in. Eerlijk is eerlijk, ik heb ook een flink aantal van die Lunchboxes gekocht. Aan mij hebben ze al snel 20 euro verdiend, dus ik snap wel dat ze al snel aan de 5.1 miljoen dollar zitten. Op dit moment is Fallout Shelter enkel nog voor IOS apparaten beschikbaar. Wanneer de Android versie precies komt is nog onduidelijk.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments