Gisteren berichtten wij al over de goedkeuring van de fusie tussen Microsoft en Bethesda. Vandaag is het dan officieel gemaakt.

De fusie is officieel tussen ZeniMax Media en Microsoft. Nu gaan we eindelijk wat meer horen over hoe dit in de game-afdeling vorm gegeven zal gaan worden. Niemand anders dan onze eigenste ome Phil Spencer liet weten dat:

Dit een opwindende dag voor Xbox is. Vandaag hebben we de overname van ZeniMax Media, het moederbedrijf van Bethesda Softworks, officieel afgerond. Het is een eer om de acht ontzettend getalenteerde studio’s – Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog en  Roundhouse Studios – en hun gepassioneerde communities bij de Xbox familie welkom te heten.

Bij de eerste berichten liet Microsoft duidelijk weten dat de bestaande ZeniMax games geen Xbox exclusives zouden worden en dat men geen inhoud uit de Sony of Nintendo winkels zou halen. Maar vandaag werd wel helder dat een aantal toekomstige Bethesda games niet op de rivaliserende platforms uitgebracht gaan worden.

Gamers moet duidelijk worden dat de beste plekken om nieuwe Bethesda games te ervaren, Xbox consoles, pc en de Game Pass zullen zijn, waaronder een aantal nieuwe titels die exclusief voor Xbox en pc-spelers zullen zijn.

Het is afwachten wat dit precies betekent maar wat zeker zal zijn is dat men bij de concurrent een aantal topgames zal moeten gaan missen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments