Microsoft publiceerde afgelopen week haar kwartaalcijfers. Hieruit blijkt opnieuw een flinke stijging van het aantal Game Pass abonnees. Wat zeggen de cijfers?

Microsoft zit met de Xbox aan het einde van de consolegeneratie. Het aantal consoles dat verkocht wordt loopt volgens verwachting gestaag terug. Over de gehele linie zijn de opbrengsten vanuit de gaming divisie met 21% gedaald. Een trend waarvan Microsofts CFO Amy Wood verwacht dat die ook komend kwartaal voort zal zetten. Er staan weinig grote gamereleases op de planning en bovendien komt de Series X over een aantal maanden op de markt.

Aantal Game Pass abonnees blijft groeien!

Hoewel op meerdere fronten een neerwaartse trend zichtbaar is, blijkt dat absoluut niet voor het aantal Game Pass abonnees. De CEO van Microsoft, Satya Nadella, laat weten dat afgelopen kwartaal het aantal Game Pass abonnees is verdubbeld. Hoeveel Game Pass abonnees er exact zijn is niet bekend gemaakt.

Begin januari 2020 werd GTA V onverwachts in de Game Pass toegevoegd

Gek is de groei in ieder geval niet. In de eerste plaats heeft Microsoft flink lopen stunten met haar prijs. Rondom de feestdagen was het mogelijk om voor 1 euro de Game Pass drie maanden te gaan proberen. Daarnaast heeft Microsoft tijdens XO19 een shit-load aan titels voor de Game Pass aangekondigd. Zoveel dat je backlog er misselijk van wordt.

Uiteindelijk is deze groei van het aantal abonnees ook goed voor ons als gamers. Gamers hebben vertrouwen in deze service en maken er graag gebruik van. Voor Microsoft een reden om er in te blijven investeren. Zeker in combinatie met Project xCloud hebben zij hiermee een gouden formule in handen en ik ben dan ook erg benieuwd wat 2020 aan nieuwe Game Pass titels gaat brengen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments