Veel gamers verdiepen zich niet al te erg in de indie sector van de game industrie. Grotere titels hebben vaak veel meer promotie en daardoor komen deze games eerder op jouw pad. Daar moet verandering in komen, want sommige indies zijn net zo leuk, of misschien nog leuker dan de bekendere games.

Creative England en Microsoft hebben voor het derde jaar op rij het GreenShoots programma opgezet. Hiermee willen ze de game industrie in Engeland, buiten Londen om, stimuleren om meer unieke games te maken.

Alle projecten die zijn aangemeld voor GreenShoots gaan via ID@Xbox. Wil je meer weten over ID@Xbox, lees dan dit artikel. Hier vind je alle uitleg over het programma van Microsoft om games van alle gameproducenten naar Xbox One en Windows te brengen.

De enige kwalificatie voor het GreenShoots programma is dat jouw game uniek moet zijn. Uniek zijn deze games zeker want er komen veel verschillende genres aan bod!

The Other 99

Deze survival game komt in augustus naar Windows via Steam. De Xbox spelers moeten nog even geduld hebben tot begin 2017.

Zoals je kan zien in de trailer is deze game niet voor mensen met een zwak hart. Maar erg veel kunnen we niet leren van deze trailer. Wel kunnen we op Steam wat meer informatie vinden over de inhoud van de game.

The Other 99 is een “deadly first person action-survival game”. Je wordt uit je gewone leven getrokken en zomaar op een eiland gedropt. Het enige wat je bij je hebt is een briefje waarop staat “The only way off the island is through The Other 99”.

Of dit betekent dat er 99 anderen op het eiland zitten die je moet omleggen om van het eiland af te komen is weten we niet. Wel staat er dat je zelf kan kiezen hoe jij het spel speelt. Kies je ervoor om iedereen die op jouw pad komt op een brute wijze te vermoorden? Of sluip je door de schaduwen en elimineer je anderen als een echte assassin? Je moet wel onthouden dat iedere persoon een stukje van de puzzel van het eiland heeft, dus je zal elkaar waarschijnlijk nodig hebben.

Vantage Point

Mocht je wat meer kennis hebben over de indie industrie, dan komt het begrip Game Jam je waarschijnlijk niet geheel onbekend voor. Bij een Game Jam komen gamefanaten samen om binnen (meestal) 48 uur in groepjes een kleine game op te zetten. Hierbij gaat het vaak om een klein concept. Grote games zoals Battlefield hebben uiteraard wat meer tijd nodig.

Vantage Point

Hoe dan ook is Vantage Point ontwikkelt tijdens zo’n Game Jam. Uiteindelijk bleek de game zo leuk dat er is besloten om de game dan ook werkelijkheid te gaan maken.

In Vantage Point is er één infiltrant die met behulp van een aantal navigators een gebouw moet infiltreren. De navigators hebben een plattegrond voor zich waarmee ze de infiltrant het gebouw door moeten zien te loodsen. Je kunt het een beetje voor je zien als de scène van the Matrix waar Neo uit het kantoorgebouw moet worden geleid.
Vantage Point zal in 2017 uitkomen voor de pc en Xbox One.

Q.U.B.E. 2

Q.U.B.E. deel 1 stamt inmiddels al uit 2011, dus een vervolg is zeker geen onlogische stap. Zoals je in de trailer kunt zien is Q.U.B.E. een echte puzzel game. Mocht je portal hebben gespeeld dan zal de gameplay je wel bekend voorkomen, want de games zijn enigszins soortgelijk.

http://www.dailymotion.com/video/x2v9n3s_qube-2-teaser-trailer_videogames

In Q.U.B.E. kom je terecht in een witte ruimte, met een aantal gekleurde blokken die jij door middel van jouw speciale handschoenen kunt manipuleren. Hoe verder je komt in het spel, hoe moeilijker het wordt om jouw weg uit de ruimte te kunnen vinden. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar de game, dan kun je in ieder geval Q.U.B.E. Director’s cut al spelen. Dan ben je tegen de tijd dat deel 2 uit is een echte pro.

Er is helaas nog niets te vinden over de release van Q.U.B.E. 2, maar het team is in ieder geval hard aan het werk.

The Last Word

Als we het hebben over unieke games, dan kan The Last Word zeker niet in dit rijtje ontbreken. De onderstaande video is een versie van de game die inmiddels uit 2015 stamt. Grote kans dat de game wanneer hij uitkomt er iets anders uit zal zien. Maar dit geeft in ieder geval een duidelijk beeld van de gedachte achter de game.

Zoals je ziet speelt de game zich af in een dagboek van een jong meisje. Door woorden te verplaatsen kun je met jouw character door haar dagboek heen bewegen. The Last Word heeft al meerdere awards gekregen en is veelbelovend. Hoewel de game erg bijzonder is ben ik benieuwd of het even uitdagend zal blijven wanneer je verder in de game komt. Hoe dan ook ben ik erg benieuwd hoe The Last Word uitpakt en of het aan zal slaan bij het grote publiek.

Fugitive

Eigenlijk is er over deze game maar héél weinig informatie te vinden. De eigenaren van Fallen Tree games kregen in februari maar liefst 25 duizend pond van de Britse overheid. Hiermee konden ze hun droom van het realiseren van de game Fugitive waarmaken. De mannen van Fallen Tree games waren voorheen vooral bezig met het ontwikkelen van games voor je mobiel, maar zij wilden zich ook graag wagen aan de markt voor pc en consoles.

Hiervoor is er natuurlijk een behoorlijk groter budget nodig en natuurlijk een enorme fantasie. Nu de mannen het geld hebben gekregen kunnen ze dan ook daadwerkelijk aan de slag. Bij Fugitive ben je een ontsnapte gevangene en zul je er alles aan moeten doen om niet opnieuw te worden opgepakt. De release van Fugitive is gepland voor begin 2017, we zullen dus tot die tijd moeten afwachten tot er meer nieuws omtrent de game komt.

Mocht dit het indie vuur in je toch een beetje aanwakkeren. Houdt dan vooral de ID@Xbox website in de gaten. Hier worden alle games die via ID@Xbox worden uitgegeven op gepost. Iedere update en ieder nieuwsbericht rondom deze games kun je daar vinden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments