Loopt jouw creativiteit de spuigaten uit? En heb je altijd al eens voor Microsoft willen werken? Dan staat dé vacature voor jou op LinkedIn.

Een heleboel vereisten

Deze vacature laat in ieder geval zien dat het werken voor Microsoft geen eitje is. Je moet ten eerste al een heleboel ervaring hebben, maar daar krijg je ook veel verantwoordelijkheid voor terug. De lijst aan vereisten lijkt wel oneindig, maar uiteraard heb je dan wel de eer om aan een triple A-game te mogen werken.

Dus mocht je toevallig in Washington wonen, 5 jaar werkervaring hebben in de game-industrie, meerdere triple A-games uit hebben gebracht en ervaring hebben in professioneel schrijven? Dan is dit de vacature voor jou!

Tot nu toe zijn er nog maar 33 sollicitanten in de 5 dagen dat deze vacature online staat. Dus de concurrentie is te overzien.

Meer informatie dan we denken

Natuurlijk moet 343 Industries ook gewoon aan werknemers komen en op LinkedIn vind je er in ieder geval een heleboel. Maar het uitzetten van deze vacature betekent nog wel meer dan alleen ”343 zoekt een nieuw personeelslid”. Zeker als je kijkt naar de omschrijving van de vacature.

343 Industries is looking for an experienced, passionate and highly creative Narrative Director to create engaging, compelling narrative content combined with thrilling gameplay experiences in Halo’s epic environments and universe.

Wel een verhaal in Halo 6

In principe heeft Halo 6 nog geen officiële releasedatum gekregen, maar dit jaar komt de game in elk geval niet uit. Phil Spencer gaf al eerder aan geen Halo te laten zien op de E3, en dat is normaal gesproken het moment om games die dit jaar of begin volgend jaar uitkomen aan te kondigen. 343 zal al wel een tijdje bezig zijn met Halo 6, maar nu gaan ze dus de focus leggen op het verhaal.

De druk op de nieuwe Narrative Director wordt direct opgeschroefd door uitspraken van studiohoofd Bonnie Ross over de verhalen in hun games. Ze gaf aan dat een game best wel wat minder verhaal mag hebben, vooral omdat er andere manieren zijn om het verhaal uitgebreider te vertellen, met boeken en video bijvoorbeeld.

Het is op z’n minst opvallend dat met deze opmerkelijke uitspraak van het studiohoofd, over minder verhaal in de game, er direct een vacature is voor de invulling van die rol.

De vacature op LinkedIn kun je hier vinden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments