Forza Motorsport krijgt geen Xbox One-versie

Turn10 heeft bevestigd dat er geen Xbox One-versie van Forza Motorsport komt, waarmee eerdere geruchten dat de game naar zowel de huidige als de laatste generatie consoles komt, worden weggenomen.

De meeste games in de Developer_Direct show hadden vaste releasedata, maar Forza Motorsport viel op. Het kreeg een diepgaande gameplay verhaal, maar de release bleef zeer globaal hangen op ‘2023’.

Een ding dat de Developer_Direct niet noemde, is dat een native Xbox One-versie van Forza Motorsport niet uitgebracht gaat worden. Zoals bevestigd in een blogpost op de ondersteuningssite van Forza Motorsport, kunnen Xbox One-spelers Forza Motorsport spelen via de cloudversie die bij Xbox Game Pass Ultimate wordt geleverd. Het bericht luidt:

Forza Motorsport is vanaf de grond opgebouwd om volledig te profiteren van de kracht en prestaties van de Xbox Series X|S-console om de mooiste en meest technologisch geavanceerde game ooit te leveren. Er komt geen native Xbox One-versie, maar Xbox One-spelers kunnen Forza Motorsport streamen via Xbox Cloud Gaming (bèta), inbegrepen bij Xbox Game Pass Ultimate.

Interessant is dat dit in tegenspraak is met een lek vorig jaar dat suggereerde dat Forza Motorsport ook een Xbox One-versie zou krijgen en niet alleen een Xbox-series en pc-versie. Op de subreddit GamingLeaksAndRumors zijn beelden opgedoken met previews van Forza Motorsport opgenomen op Xbox One. Dit beeldmateriaal is als legitiem bevestigd door de subreddit-moderators en de Xbox One-versie van de game.

Maar deze beelden komen uit juli 2021 zijn. Dit lijkt erop te wijzen dat Turn10 heeft geprobeerd om de game naar zoveel mogelijk consoles te krijgen, maar dat dit uiteindelijk geen succes is geweest.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments