Microsoft is lekker klimaatneutraal bezig. Dat laten ze graag zien in recente cijfers, maar het meest opvallend is nog wel dat we nu weten hoeveel next-gen Xbox-en er geproduceerd zijn.

Microsoft’s totale energie is 100% groen in 2025. Het bedrijf is CO2-negatief in 2030, en in 2050 hebben ze alle CO2 teruggenomen die het bedrijf sinds 1975 heeft geproduceerd. Dat laten ze onder andere zien in de presentatie van hun duurzaamheidscijfers.

Opvallend is het om te zien dat Microsoft 825.000 CO2-neutrale consoles heeft gemaakt. Dat zijn geen Xbox One’s, maar vrij vertaald zijn dat de Series X en S. Microsoft heeft dus al zoveel machines op de planken liggen, klaar om verkocht te worden. Deze cijfers wijzen er nogmaals op dat alle voorbereidingen prima lukken en dat de console volledig beschikbaar gaat zijn in alle landen in november.

Het is echter nog steeds de vraag hoeveel ze gaan kosten, hopelijk binnenkort meer daarover. O ja, en nog een fun-fact. Er zijn 50.000 bijen in elke Duitse AI-enabled Smart Hives. Ze gebruiken Azure om data van de bijen te traceren en te delen om zo tot een oplossing te komen voor de afname in de wereldwijde bij-populatie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties