Sinds 21 mei kun je aan de slag met Dauntless, de RPG die jou gratis de meest brute en grote monsters laat slayen. Epic en Phoenix Labs delen vandaag de statistieken van de eerste speelweek.

Dauntless komt lekker uit de startblokken. Dat kun je wel stellen met zes miljoen spelers in de eerste week na release. Dauntless is gratis binnen te halen via de Xbox of Playstation store en ook de Epic Games store op de pc. De populariteit is vrij makkelijk te verklaren, denk ik. Dauntless is de next big thing van Epic Games, kent een vergelijkbaar verdienmodel als dat van Fortnite en heeft ook nog eens dezelfde grafische stijl heeft als de immer populaire battle royale game.

Multiplatform en multi-platinum dus. Epic Games en ontwikkelaar Phoenix Labs delen met trots statistieken van de eerste zeven dagen na release in een poging nog meer gamers te interesseren voor de game. Het meest opvallende gegeven is dat maar liefst 60 procent van de spelers die een party starten dat via crossplay doen. Met het grootste gemak start je een match met je vrienden, ook al bezitten ze een ander platform dan jijzelf. Over de implementatie van crossplay in Dauntless hoor ik goede dingen. ‘Moeiteloos’, en ‘Niks geen hinder van, je merkt het niet’. Puur vanwege de aantallen kun je ook rekenen op een gezondere en actievere spelersgroep voor in de toekomst.

Die zes miljoen spelers hebben inmiddels zo’n 13 miljoen monsters geveld. Twee miljoen spelers hebben de jacht moeten afbreken, waarbij de Riftstalker tot nu toe de meest dodelijke van de monsters blijkt.

Dauntless stats

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments