3DS games spelen via je Xbox One

Soms komt er nieuws langs waarvan je denkt, wat mot je ermee? Alhoewel, voor de 3DS spelers is het toch een leuke toevoeging.

De 3DS is populair. Het mooie handheld gameapparaatje waarmee je lekker overal kan gamen. Alleen dat scherm, dat is wel heel klein. Mocht je dat probleem ook ervaren, dan is er goed nieuws. Er is een Universal Windows Platform app uit die het mogelijk maakt om je 3DS met je Xbox One te laten verbinden. Je moet daar wel je 3DS voor “hacken” want het vraagt speciale firmware om dit te laten werken. Maar dat is niet ingewikkeld. Als je in Google zoekt naar CFW + NTR + 3DS dan vind je al snel verschillende sites die dit haarfijn uitleggen. Het heeft wel een risico want de garantie is daarna totaal verdwenen.

Maar goed, interesseert je dat niks en hou je wel van een gokje, dan is het simpel. Op je Xbox One haal je de UWP Streamer binnen. Met dat programma kan je een draadloze verbinding tussen je console en je 3DS regelen en daarmee het beeld van je 3DS op je tv toveren. Wil je daarnaast ook de game besturen met je controller dan is dat ook mogelijk door in NTS de input te veranderen. Dit opent ook mogelijkheden voor de streamers onder ons. Je kan daardoor 3DS games livestreamen of gameplay opnemen. Leuke gadget toch?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments