De oplossingen voor mensen die een ledemaat moeten missen worden steeds talrijker. Als kind is zoiets extra heftig. Maar gelukkig kunnen we tegenwoordig gebruik maken van onze helden.

Veronderstel dat je als kind je arm moet missen. Dat is best heftig. Maar wat als je dan een hele coole prothese krijgt. Een prothese waardoor je eruit ziet als je held. Cool toch?

343 Industries heeft trots gemeld dat zij een samenwerking zijn aangegaan met Limbitless Solutions. Deze laatste gaat namelijk een Halo 3D-geprinte prothese leveren waardoor de gebruiker een echte Master Chief wordt.

Limbitless Solutions is een non-profit bedrijf die betaalbare protheses voor kinderen maakt. Met het gebruik van 3D printing maken zij volledig functionele prothetische armen. Een aantal studenten van de University of Central Florida begonnen in 2014 met het helpen van een gezin wiens zoon zonder het grootste deel van zijn rechterarm was geboren. Sinds die tijd zijn ze uitgegroeid tot een compleet bedrijf.

De ‘bionische’ Halo arm zal in 2019 in productie gaan. Zij voegen 2 Halo armen toe aan het al indrukwekkende arsenaal van het bedrijf. De eerste is een creatie van de Master Chief’s legendarische MK. VI armor. Daarnaast komt er op ‘Mjolnir’ geinspireerde arm die in creatieve kleuren geleverd kan worden. Hiermee kan een kind zich een echte Spartan voelen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties