EA heeft een aardig blundertje gemaakt UFC 2.

Winnen is leuk in EA Sports UFC 2. Daar hoort een overwinningsgebaar bij. Je zou denken dat EA goed heeft onderzocht wat voor gebaar de echte spelers maken als ze een potje ‘je tegenstander tot moes slaan’ hebben gewonnen. Nu blijkt dat EA ook dit weer niet echt goed heeft bekeken.

Nou zal je zeggen, wat maakt het uit. Een overwinningsgebaar. Normaliter niet veel maar wel als het een religieuze betekenis heeft. Khabib Nurmagomedov is een UFC fighter uit Dagestan die ook wel bekend staat als The Eagle. Hij is zeer succesvol in de lichtgewicht klasse met een score van 22 op rij gewonnen wedstrijden. Naast het neersabelen van de tegenstander is hij ook praktiserend moslim. Tot zover niks geks. Totdat je met Khabib in UFC 2 wint. Dan blijkt Khabib soms ineens katholiek geworden te zijn en slaat hij een kruisje om God te bedanken voor zijn overwinning.

EA blijkt dus random vieringen toe te passen en ze hebben niet de moeite genomen om de echte overwinningsgebaren van de spelers in de game op te nemen of om te kijken of een bepaalde viering wel bij die speler past. Je kan je voorstellen dat dit voor mensen die veel waarde hechten aan hun religie op zijn zachtst gezegd niet prettig overkomt.  Khabib werd er ook niet echt blij van en heeft dit via een tweet aan aan EA Sports laten weten.

Ondertussen heeft EA openlijk aan Khabib excuses aangeboden en ze hebben belooft dit in de volgende update aan te gaan passen. Khabib reageert dat een foutje maken menselijk is en dat zijn opmerking niet betekent dat hij iets tegen christenen heeft. Ook weer opgelost dus.

instagram

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments