Een tijdje geleden was het groot nieuws. De Universal Windows 10 apps voor de Xbox. Gaat het er nu eindelijk van komen?

De Universele Windows 10 apps voor de Xbox zijn apps die je vanaf elk Windows 10 apparaat kan afspelen, van je foon tot je computer. Een tweet van onze eigen ome Phil Spencer geeft een beetje het idee dat het volgende maand wel eens zover zou kunnen zijn en dat hier meer over vertelt zal gaan worden op Build.

Natuurlijk is deze uitspraak best wat vaag maar naast deze tweet kunnen we op The Verge lezen dat Microsoft dan ook ‘meer laat horen van een aantal apps’ en dat ze hun ‘plannen op de platforms voor ontwikkelaars open te gooien’ openbaar willen maken. Praktisch gezien betekent dit dat daarna ontwikkelaars apps kunnen maken die op alle Windows apparaten kunnen werken, waaronder games.

Gallo-blog-1-v2[1]

Dit betekent eigenlijk dat het mogelijk moet zijn dat je dezelfde titels op je pc, foon en Xbox moet kunnen spelen en misschien betekent dit dat je een game kan beginnen op de Xbox en hem daarna verder spelen op een mobiel apparaat.

Ondertussen is er achter de schermen bij Microsoft wel een kleine fittie ontstaan over dit verhaal. Epic Games mede-oprichter Tim Sweeney heeft Microsoft verweten dat ze een ommuurde tuin aan het maken zijn met deze universal apps en hij roept game-ontwikkelaars op om hier strijd tegen te gaan leveren. Spencer pareert dit met het antwoord dat Windows altijd al een open ecosysteem is geweest die de bijdrages van hardware en software partners toejuicht.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments