Een game die je emotioneel betrokken laat raken bij het onderwerp, daar zijn er niet veel van. Vandaag is er een titel bijgekomen die dit potentieel zeker heeft.

Xbox One bezitters kunnen vanaf vandaag de zakdoek tevoorschijn halen. This War of Mine: The Little Ones, gemaakt door Deep Silver, laat je een hartverscheurende worsteling van de gewone man tegen krachten die groter zijn dan hemzelf beleven. De game blijkt daarnaast ook nog behoorlijk moeilijk te zijn en stelt je zenuwen behoorlijk op de proef.

This War of Mine was de verrassing van 2014, een game waarin je als speler in een oorlogsgebied wordt geplaatst. Niet als een vechtmachine maar als een gewone burger die probeert te overleven in deze situatie. Het is een survival game waarbij het vechten voor de nodige middelen en de afbraak van het sociale gevoel in de wereld de thema’s zijn. Hierin spelen, zoals de titel al doet vermoeden, kinderen een grote rol. Je doel in het leven is simpel, hou je familie en vrienden in leven, geef hen onderdak en zorg voor hen. En onthoudt dat er geen slechteriken zijn, alleen andere overlevenden die net als jij de dag proberen door te komen. Zo worden games steeds meer een middel om ons ervaringen te laten beleven en voelen die we niet snel in het echte leven zouden meemaken. Gezien de huidige staat van de wereld waarin wij leven en waarin wij dagelijks met de gevolgen van oorlogen geconfronteerd worden, kan ik dit alleen maar een goede ontwikkeling vinden. This War of Mine is voor € 29,99 in de Xbox Store te koop.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments