Er zijn van die games die je makkelijk in de gaming eredivisie kan zetten. Dat heeft Ubisoft ook gedacht toen zij Rainbow Six: Siege uitbrachten.

Rainbow Six Siege, je hebt er niets mee of je bent er lichtelijk verslaafd aan. Tot die laatste categorie behoor ik. Sinds ik ben begonnen met de game, heeft het eenzelfde effect op mij als Tom Clancy’s Ghost Recon Future Soldier toentertijd op de 360 op mij had. Ik moet elke avond een paar potjes doen en even de adrenaline voelen stromen als je een gebouw binnen gaat of ligt te wachten bij de gijzelaar tot je tegenstanders binnenvallen. Voor liefhebbers zoals ik, maar dan wel de veel beter spelende gamers want ik ben echt bij vlagen waardeloos, gaat Rainbow Six Siege de professionele gaming competitie in.

De grootste esports divisie, de ESL, is een samenwerking aangegaan met Ubisoft en Xbox om de wereldwijde Rainbow Six Pro League competitie op te zetten. De openingsceremonie zal gaan plaats vinden op 4 maart tijdens de Intel Extreme Masters World Championship in Katowice, Polen waar de Europese competitie dan van start zal gaan. Zowel casual spelers als doorgewinterde wedstrijdspelers kunnen hier aan mee gaan doen. Xavier Marquis van Ubisoft Montreal liet al eerder weten dat ze Rainbow Six bewust zo hebben gemaakt dat het competitie element gebruikt kon worden. Hij vertelt dan ook zeer blij te zijn met de samenwerking en dat hiermee de mogelijkheid is geschapen om in competitieverband deze game te spelen.

ESL Pro Leagues staat als naam synoniem voor het professionele gamen binnen de esports industrie en David Hiltscher, VP Gaming Communities bij ESL, is zeer blij met het toevoegen van Rainbow Six Siege in de lijst van games. Seizoen één van de Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League zal dus af gaan trappen in Polen te beginnen met acht matches in de pc categorie. Noord-Amerika en de Xbox One competitie zal in de weken daarna een start gaan maken. Elk seizoen van de Pro League competitie zal acht teams uit elke regio en op elk platform gaan opleveren. De beste vier teams, twee uit elke regio, zullen in de finale tegen elkaar gaan strijden om zo de titel en het grootste deel van de prijzenpot, die maar liefst $ 100.000 is, te winnen. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan even op de Pro League pagina van Rainbow Six of meld je hier play.eslgaming.com/rainbowsix aan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments