De populaire virtuele blokkendoos is te vinden op allerlei apparaten. Microsoft was er als de kippen bij en bracht Minecraft al vroeg naar z’n eigen console. Al liep de consoleversie van Minecraft wel een stuk achter op de almachtige pc-versie, nu is er een ware inhaalslag.

Een beetje beta-mens, die logica en structuur wil, kan zich maar beter niet verdiepen in de verschillende Minecraft-versies. De pc zit sinds kort op versie 1.8.9. Nu komt er dan voor de consoles een grote update aan, namelijk Title Update 31 (TU31) voor de Xbox 360 of Content Update 19 (CU19) zoals dezelfde update voor de Xbox One heet. Sony houdt het nog enigszins overzichtelijk, die gebruiken gewoon update met versienummer 1.22 voor de PS3, PS4 en Vita2015-12-18 20_46_30-Jump List for Remote Desktop Connection voor de gelijke update van Microsoft’s TU31 en CU19. En dan hebben we het nog niet eens over de Pocket Edition gehad.

Minecraft wordt nooit up-to-date

Hoe dan ook, met deze komende update gaat Minecraft gelijklopen met versie 1.8.1 op de pc. Versie 1.8.1 is weliswaar vorig jaar al op de pc uitgebracht, dus in feite loopt Minecraft op de consoles een jaar achter, toch is dit een behoorlijke inhaalslag als je nagaat hoe ver de game achterliep met de launch op de Xbox 360.

Dat de Console Edition van Minecraft nu flinke spijkers met koppen slaat, wil niet zeggen dat beide versie op den duur gelijkgetrokken wordt. Minecraft wordt nog altijd ontwikkeld door Mojang en deze zal het primair ontwikkelen voor de pc waarna het door “port-studio” 4JStudios wordt omgezet naar de console.

Nieuwe klimaten, bossen en items

De nieuwe update doet vooral veel aan de diversiteit en moet de hele wereld wat meer gevarieerder maken. Zo zien we 20 nieuwe klimaten waaronder Mesa, wat sterk doet denken aan de Grand Canyon, Mega Taiga, een soort jungle met mega-bomen en nog veel meer van dit soort extreme klimaten. Zie de galerij hieronder voor een greep uit de nieuwe klimaten.

Bij deze landschappen zitten ook bijbehorende planten, gras, struiken en andere bebossing, nieuwe items dus. Andere nieuwe items zijn vooral eetbaar, zoals rauwe konijn, gekookte konijn, konijnensoep en hetzelfde voor ander wild in de blokkenwereld.

Nieuwe blokken

Natuurlijk krijgen deze landschappen ook eigen blokken. In totaal zijn er 23 nieuwe blokken bijgekomen waaronder luxe stenen als graniet, andesiet, dioriet en de gepolijste varianten van dezelfde stenen. Ook is er voor onderwater een blokkenset bijgekomen. Sterker nog, er is een complete onderwater-tempel bijgekomen.

ocean-monument-front[1]

Nieuwe enchantments en monsters

Overige nieuwe zaken zijn drie nieuwe enchantments: Luck of the Sea, Lure en Depth Strider. Wat deze precies inhouden laat ik graag aan jullie over om uit te zoeken. Ook interessant zijn de nieuwe mobs waaronder de schattige (of toch niet?) Endermite. Verder nog de Guardian, Elder Guardian, Rabbit en de altijd belachelijke Chicken Jockey.

Voor de rest zijn er nieuwe geluiden en animaties toegevoegd, zijn bepaalde mobs wat meer uitgebalanceerd en slimmer. Ook is er een nieuwe tutorial-wereld gemaakt. Daarnaast zijn er nog veel meer zaken aangepast, check de changelog daarvoor.

De update ligt inmiddels al bij Microsoft en Sony om nagekeken te worden. Over het algemeen duurt het dan niet meer lang voordat het voor de Minecrafters beschikbaar komt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments