Volgende week, 15 november, is het 20 jaar geleden dat de originele Xbox-console werd uitgebracht. De Xbox viert deze mijlpaal met een groot Xbox-event ter ere van de 20e verjaardag, waarbij enkele van de beste momenten van de afgelopen 20 jaar zullen worden gevierd.

De Xbox is door Microsoft gestart in 2001, Ondertussen zijn we bij het nieuwste model, de Xbox Series X|S, aangekomen. De erfenis is echter niet vergeten en het merk Xbox viert het 20-jarig bestaan van zijn consoles met een Xbox-verjaardagsevenement. Tijdens dit evenement kunnen de fans herinneringen ophalen aan de afgelopen 20 jaar en meedenken over wat de volgende 20 jaar in petto zullen hebben voor de console.

Wie zich inschrijft voor de viering van het 20-jarig bestaan van Xbox, kan meedoen aan een trivia-wedstrijd waarin de Xbox-kennis van de deelnemers wordt getest en aan giveaways ter ere van het 20-jarig bestaan. Daarnaast zal de Xbox Gear shop speciale items aanbieden om de verjaardag te vieren als de 15e voorbij is. Als onderdeel van de viering krijgen Xbox Game Pass Ultimate- en Xbox Live Gold-leden kleurrijke nieuwe lidmaatschapsbadges die laten zien hoe lang spelers al deel uitmaken van Xbox en die het oude ontwerp zullen vervangen. De aankondiging moedigt fans ook aan om hun ervaringen te delen met de hashtag #Xbox20 en gebruik te maken van speciale Xbox 20 Year assets om hun social media profiel te versieren. Naast de grote viering van Xbox, krijgt de Halo MCC een verscheidenheid aan cosmetica om zijn eigen 20e verjaardag te vieren en Adidas maakt een Xbox-thema sneaker.

De viering van de 20e verjaardag van Xbox vindt plaats op 15 november om 6 uur ‘s avonds. Je kunt de viering volgen op Xbox’ officiële YouTube-, Twitch- of Facebook-kanalen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments