20 jaar oude Baldur’s Gate vanaf morgen beschikbaar op Xbox

In de categorie “laat mij die ouwe meuk nog een keertje spelen” is er een gouwe ouwe die je vanaf morgen op je Xbox kan gaan spelen. Baldur’s Gate.

Het 20 jaar oude spel is terug. Baldur’s Gate kwam oorspronkelijk in 2001 uit voor PlayStation 2 en Xbox, en werd later geport naar GameCube en Game Boy Advanced: Dark Alliance komt morgen naar PS4, Switch en Xbox One.

Het kost je €29,99 en bevat verbeterde graphics en tot 4K-resolutie op ondersteunde apparaten. Co-op wordt ook ondersteund. 4K zal worden ondersteund op Xbox One X en Xbox Series X|S. Interplay en Wizards of the Coast brengen de game opnieuw uit, dus verwacht geen remaster.

Baldur’s Gate: Dark Alliance is een vrij grote RPG die oorspronkelijk werd ontwikkeld door Snowblind Studios en uitgegeven door Black Isle Studios, een divisie van Interplay Entertainment. Het spel speelt zich af in de Forgotten Realms campagne setting van Dungeons & Dragons, en de gameplay is gebaseerd op de regels van Dungeons & Dragons 3rd Edition.

Het werd goed ontvangen op alle platforms en de PS2-versie won de Academy of Interactive Arts & Sciences award voor Role-Playing Game of the Year.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments