Dark Souls is berucht. Hij is moeilijk, heel moeilijk. You Died komt vaker in beeld dan Gordon op een gemiddelde tv-week.

Dus dat wisten we wel.  Maar naar wat nu blijkt is het nog moeilijker dan we al hadden gedacht. Steam’s achievement statistieken laat namelijk zien dat ongeveer 10% van de spelers nog niet eens het eerste kampvuur hebben aangestoken. Dit eerste vuur kan je na ongeveer 15 minuten na de opening en na het verslaan van een handjevol vijanden ontsteken. Het is natuurlijk mogelijk dat een aantal pc spelers de game nog niet hebben gespeeld maar toch, 1 op de 10 is best veel. Andere best interessante statistieken zijn dat er ongeveer 4% verschil zit tussen diegene die het eerste vuur hebben aangestoken en die de eerste boss hebben verslagen. Daarna zie je een nog grotere terugloop. Van de spelers die de eerste boss hebben verslagen is zo’n 11% nog niet langs boss twee gekomen.

DARK-SOULS-III

Hoe verder je in de game komt, hoe minder spelers de achievements hebben gehaald. Als je daarentegen langs Vordt of the Boreal Valley (zie hierboven) bent gekomen, dan ben je goed op weg om de game te beëindigen. De meeste spelers halen het “The End of Fire” einde, 13,7% en een kleine 9,5% haalt het “Usurpation of Fire” einde.

a8F3476[1]Minder dan 2% heeft echt alle ringen, alle wonderen gehaald en elke beweging geleerd en minder dan 1% heeft “The Dark Soul” achievement gehaald.

 

We zijn wel benieuwd of iemand binnen onze fanbase zover is gekomen en zo niet, waar ben jij dan nu precies?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments