More
  Home Welke externe Harddisk kan ik aansluiten op mijn Xbox One?

  Welke externe Harddisk kan ik aansluiten op mijn Xbox One?

  Over dit onderwerp zien we nog weleens vragen langskomen.
  In de basis is het simpel, elke HDD met USB 3.0 en minstens 265GB bevatten. Eigenlijk bestaan er geen HDD onder de 500GB meer dus je kan ervan uitgaan dat elke disk die je in de winkel koopt geschikt is.

  Hoe werkt het?

  Eigenlijk heel simpel. Je sluit de HDD aan op je USB poort en de Xbox vraagt je dan hoe je deze HDD geformatteerd wil hebben. Daarin heb je de keuze uit geschikt maken voor games en voor media. Die keuze is bepalend want een voor games geformatteerde disk is niet meer bruikbaar om andere media, zoals films en muziek, te bevatten.

  Het is zelfs zo dat de disc in Windows niet meer gezien wordt als je hem op je pc inplugt. Wil je deze dan toch weer gaan gebruiken voor andere doeleinden dan vergt dat wel wat computerkennis want je moet dan echt in apparaatbeheer de disc weer ‘gewoon’ maken.

  Moet ik zo’n speciale Xbox One schijf kopen

  Sinds een tijdje zijn er van Seagate prachtig vormgegeven Xbox One HDD’s te koop. Daar betaal je vaak ook meer voor. Als je het mooi vind om een kleurtje en een logo op je HDD te hebben en daar ook meer voor wil betalen, dan moet je die lekker kopen. Maar nodig is het niet. Een normale Seagate disk is van binnen exact hetzelfde.

  Kan ik partities maken zodat ik en media en games kan installeren?

  Nee, dat kan niet. Een disc die geschikt wordt gemaakt voor de Xbox One games wordt in zijn geheel in dat format geformatteerd. Je kan geen partities kiezen en daarmee beide opties gebruiken.

  Maakt het uit of ik externe of interne voeding gebruik?

  In principe niet. De extern gevoede HDD’s zijn vaak wel iets sneller maar veel maakt dat niet uit. Wat we wel ondervonden hebben is dat de USB gevoede HDD’s een probleem kunnen hebben met de front USB port van de Xbox One X. Die levert waarschijnlijk minder stroom. De back USB ports hebben daar geen last van. Een externe voeding betekent wel dat je USB port alleen maar data hoeft te genereren.

  Welke grootte raden jullie aan?

  Met de komst van de Xbox One X is ook de data die we vooral in de verbeterde games zien vele malen groter geworden. Een 2TB schijf is wel het minste wat je kan kiezen maar ga je over naar een Xbox One X, dan is 4TB zeker aan te raden. Tegenwoordig koop je die al voor rond de 120 euro.

  Please log in to rate this.
  1 person found this helpful.


  Category: Algemeen
  Tags: ,

  ← Xbox problemen? Kijk hier