More
  Home Waar koop ik goedkoop Xbox Live Gold?

  Waar koop ik goedkoop Xbox Live Gold?

  Als er al een vraag ontzettend vaak gesteld wordt, dan is het deze wel. Waar kan ik Xbox Live Gold kopen voor een kleiner prijsje dan via de Xbox Store?

  Een direct antwoord is daar niet op te geven want prijzen fluctueren. Dus als het de ene dag bij A goedkoop is, kan het de dag daarop bij B ineens goedkoper zijn. Wij zetten wat aanbieders op een rij nav ervaringen die wij veelvuldig lezen en zelf hebben meegemaakt.

  Veel aanbieders zijn betrouwbaar maar er zitten wat aanbieders tussen die je dubieus kan noemen. Of vanwege hun activiteiten op het gebied van het aanbieden van codes of omdat we veel slechte ervaringen lezen.

  Afraders!

  Er zijn twee aanbieders waar je absoluut van weg moet blijven, dat zijn G2A en Kinguin. Beide zijn niet echt retailers maar resellers. Ze bieden een soort marktplaats voor gamecodes aan. De echte aanbieders zie je niet. Beide controleren ook niet echt wie de leveranciers van de codes zijn en om achteraf toch geen problemen te krijgen bieden ze een soort verzekering aan. Je moet extra betalen om zeker te zijn dat je code werkt en legaal is. Dat is op zich al raar. Het is alsof je een Xbox koopt en de verkoper zegt: “u moet nog wel een tientje voor de verzekering betalen want anders is het garantie tot aan de deur”. Zonder die verzekering kan je nergens aanspraak op maken, ook niet als de code niet werkt.

  Deze wijze van verkopen is op zijn minst vreemd te noemen. G2A en Kinguin verdienen hun geld met die eerder genoemde waarborgen/verzekeringen. Ze hebben er dus belang bij om ook foute verkopers binnen hun site te houden want zonder hen is er geen gevaar meer op een foute code en wordt deze verzekering overbodig.

  Daarbij heeft zeker G2A een nogal dubieuze handelswijze want men wast de handen constant in onschuld. Hou er rekening mee dat er bij G2A veel codes circuleren die massaal via Creditcard fraude zijn aangeschaft. Mocht Microsoft hier een melding over krijgen dan wordt je account zonder pardon permanent verbannen. Je zal ongetwijfeld veel mensen op fora horen die ‘nooit problemen’ hebben met G2A. Het is vergelijkbaar met te hard rijden in je auto. Het feit dat je nooit geflitst bent betekent niet dat het daarom maar klopt en goed is. Het kan een keer mis kan gaan. Eigen risico dus.

  Daarnaast worden er ook veel reviewcodes van kleinere studio’s verhandeld. Studio’s die het al moeilijk hebben en dan ook nog eens belangrijke inkomsten mislopen vanwege deze praktijken. Meerdere studio’s hebben G2A hierop aangesproken maar zij weigeren er iets aan te doen. G2A heeft plat gezegd schijt aan deze studio’s.

  Al met al moet je jezelf afvragen of je dit soort praktijken wil steunen voor vaak maar een euro of 2 winst. Zij zijn de doodsteek voor veel kleinere studio’s en bieden een platform aan criminelen.

  Let ook op met resellers die vaak net wat goedkopere kaarten uit bijvoorbeeld Brazilie verkopen. Deze zijn we inwisselbaar maar vergen wel wat kennis over hoe je dat via een VPN verbinding doet. Vaak zetten deze sites wel instructies op hun site.

  Aanraders!

  Een aantal betrouwbare en goedkope aanbieders op een rij. Als eerste de Nederlandse aanbieder LootKings. Dit is de webshop van XBNL. Wij bieden relatief goedkope abonnementen en digitale games aan..

  Wil je nog andere aanbieders zien dan adviseer ik je via Budgetgaming.nl even te kijken welke de goedkoopste zijn. Zij zijn een vergelijker die je ook laat zien hoe betrouwbaar een aanbieder is. Altijd handig om dat even te controleren.

  Please log in to rate this.
  0 people found this helpful.


  Category: Algemeen

  ← Xbox problemen? Kijk hier