More
  Home Hoe los ik een probleem met mijn Xbox One op?

  Hoe los ik een probleem met mijn Xbox One op?

  We lezen het vaak op Facebook en in fora. Mijn Xbox One is vastgelopen, ik krijg een zwart beeld, mijn game start niet op, mijn geluid valt weg. De oplossing is meestal simpel.

  Voordat je iets met je Xbox zelf gaat doen, check even de status van Xbox Live. Hier leggen we je uit waar je dat het beste kan doen.

  De oplossing bestaat namelijk uit een hele simpele handeling namelijk het uitvoeren van een power cycle ook wel hard reset of reboot genoemd. Deze power cycle bestaat uit het indrukken van de aan/uit-knop op je Xbox One Console en deze vasthouden totdat de Xbox totaal uitschakelt, meestal zo’n 10 seconden lang dus. d83b708b-3e55-4468-af83-cdf0d3171de7[1]

  Daarna schakel je de Xbox weer aan met behulp van dezelfde knop of die op je controller. Dit kan soms niet direct omdat je Xbox nog aan het afsluiten is.

  Mocht je nog met Kinect werken dan werkt deze niet om de Xbox weer aan te schakelen. Bij het opstarten moet het groene scherm met het Xbox One logo in beeld komen. Gebeurt dit niet en kom je weer direct op je dashboard terecht, dan is je power cycle niet goed uitgevoerd. Deze handeling heeft trouwens helemaal geen invloed op je profiel, games en savegames. Daar doet het namelijk niets mee. Het is niet meer dan een totale afsluiting van je console.

  Waarom werkt een hard reset of power cycle?

  Op een pc is dit een normale actie. Als er iets mis gaat met je pc of iets werkt niet, dan reboot je het systeem. Een computer krijgt steeds meer ‘rommel’ in het systeem als hij aanstaat en dat betekent dat het systeem zo nu en dan een frisse schoonmaakbeurt nodig heeft. Het is vergelijkbaar met het legen van de cache op de Xbox 360.

  Een Xbox One die in stand-by stand blijft staan omdat de Kinect moet blijven luisteren of omdat je graag updates op de achtergrond wil laten gebeuren, en dat zijn de meeste, heeft dat nog erger.

  Je systeem wordt eigenlijk nooit echt helemaal afgesloten. Altijd blijft er iets draaien, iets in werking en dus blijft de rommel zich opstapelen. Dus zo’n power cycle sluit dan je Xbox One een keer helemaal af. Alles wat de Xbox One vasthoudt in het geheugen en de tijdelijke bestanden die het aanmaakt en die soms niet worden verwijderd, zal dan worden opgeruimd. Natuurlijk lost het geen problemen zoals een slecht werkende Disc Drive op, maar games of apps die opeens vast lopen en niet meer willen opstarten, een Kinect die niet goed meer naar je luistert lost het vaak wel op.

  Xbox start helemaal niet meer op

  Dit probleem komt vaak voor als om de een of andere reden de spanningsbeveiliging van je Xbox is ingeslagen. Geen reden tot paniek. Deze beveiliging beschermt je Xbox tegen spanningspieken. Om dit te resetten moet je simpelweg de stekker uit je Xbox halen en deze zo’n 10 seconden eruit laten. Dan reset de beveiliging zit en daarna is de beveiliging er weer af en moet je Xbox weer gaan werken.

  Mocht dit ook niet helpen dan kan je nog even de stroom er voor 30 seconden afhalen. Is dit ook geen oplossing, dan adviseren wij je om contact op te nemen met Xbox Support.

  Please log in to rate this.
  0 people found this helpful.


  Category: Algemeen
  Tags: , , , , ,

  ← Xbox problemen? Kijk hier