Hoe zet ik Family Sharing aan op de Xbox One

Sommige gamers spelen ook spelletjes in de slaapkamer. Daar komen kinderen van. Dat resulteerde er als snel in dat de Xbox 360 ook in de woonkamer terecht kwam, voor de rest van de familie.

Microsoft bedacht zich dat het misschien eerlijker was om je aangekochte games niet alleen beschikbaar te maken op je account. Uit dat idee kwam het principe van de Home Console en Family Sharing. Principes die prachtig uitgerold zijn op de Xbox One.

Hoooo Xbox... Niet DIE filmpjes delen met mijn familie!
Hoooo Xbox… Niet DIE filmpjes delen met mijn familie!

Je Home Console maakt het mogelijk om één console in te stellen als je vaste Xbox One. Dit zorgt er voor dat games altijd beschikbaar zijn, of je nou ingelogd bent of niet. Family Sharing is er recent bijgekomen en hierdoor deel jij op je Home Console je Xbox Live Gold abonnement met alle gamers die er op spelen.

Dit zorgt er voor dat jouw kinderen, familie en vrienden die inloggen op jouw Home Console toegang krijgen tot al jouw muziek, videos, games en Xbox Live Gold maar toch hun eigen instellingen en voorkeuren kunnen behouden.

Kinderen die samen Miley Cyrus goes Kinect spelen
Kinderen die samen Miley Cyrus goes Kinect spelen

Dit betekent dat jij lekker kan gamen in je gamekamer terwijl je kinderen beneden discutabele Kinect games aan het spelen zijn.

Een Xbox One-console aanduiden als uw eigen Xbox

Opmerking U kunt slechts één console aanduiden als uw Home Xbox.

  1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Persoonlijke instellingen en kies vervolgens Mijn Home Xbox.
  3. Controleer de informatie en voer daarna een van de volgende handelingen uit:
    • Selecteer Deze als mijn Home Xbox instellen om de console als uw eigen Xbox aan te duiden.
    • Selecteer Dit is niet mijn Home Xbox om de aanduiding te verwijderen.

Kan ik een andere console instellen als mijn Home Xbox-console?

In een periode van een jaar kunt u vijf keer wijzigen welke console uw Home Xbox is. Deze periode werkt op een doorlopende basis, vanaf het moment dat u uw Home Xbox voor de eerste keer wijzigt. Als u het maximale aantal wijzigingen van de Home-console voor het jaar hebt bereikt, ontvangt u een bericht waarin u staat op welke datum u weer een andere Home-console kunt instellen.

Wanneer u een andere Home-console instelt, worden alle apparaatlicenties voor digitale content verplaatst naar uw nieuwe Home Xbox. Deze apparaatlicenties zijn dan niet meer beschikbaar op uw oude “Home” Xbox.

En dat is alles. Je Gold & Games worden nu gedeeld met iedereen die op de Home Xbox speelt.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Category: Algemeen
Tags: ,

← Help