More
  Home Hoe koop ik Xbox One games in de US Xbox Store?

  Hoe koop ik Xbox One games in de US Xbox Store?

  Voor de eigenaren van een Xbox One is het soms lastig om vanuit Nederland Xbox One games aan te schaffen, vooral ook omdat je niet even naar een Nederlandse (fysieke of web) shop kunt gaan om games aan te schaffen. Je bent dus vooral aangewezen op de Europese Xbox Stores. Hier betaal je (helaas) voor een digitale download dezelfde prijs als voor een fysiek schijfje in bijvoorbeeld een Duitse Mediamarkt (een alternatief voor digitale games).
  Je kunt je games (in ieder geval op dit moment) nog goedkoper aanschaffen : In de Amerikaanse Xbox Store, waarbij het voordeel kan oplopen tot wel € 25,- per game!

  US Gift Cards aanschaffen
  Je kunt (US) Gift cards aanschaffen via bv. Offgamers.com of LiveCodes.nl. Let er wel op dat je een Amerikaanse Gift card aanschaft, een Europese gift card werkt niet in de Amerikaanse Xbox Store. De ontvangen codes kun je vervolgens via de Amerikaanse Xbox website , of via de XBox console zelf, toevoegen aan je account.

  Volg onderstaande stappen om via je Nederlandse Xbox Live account (je hoeft dus de regio van je Xbox Live account dus niet te wijzigen) games aan te schaffen in de Amerikaase XBox Store.

  1. Ga naar Xbox.com en log in met je Xbox Live / Microsoft Account
  2. Klik nu onderaan de pagina op Nederland en selecteer hier United States.
  Je wordt nu geredirect naar de Amerikaanse versie van Xbox.com.

  3. Als je een Amerikaanse Gift Card wilt verzilveren, klik dan op Redeem code (en nog een keer op de Redeem knop) en vul de code in. De toegevoegde hoeveelheid USD zijn gelijk beschikbaar voor aankopen in de Store.
  4. Vul de code in en klik op Confirm.
  5. Klik nu op My Account (rechts bovenaan de pagina) en vervolgens op Payment & Billing. Onder Transactions zie je nu je huidige USD saldo staan. Klik eventueel op See all transactions at Commerce.Microsoft.com om alle trancacties te bekijken.Klik nu op Manage payment options.
  6. Klik nu op Change billing address
  7. Vul hier nu een geldig Amerikaans adres in en klik op Next.
  8. Klik nu nogmaals op Next om de wijziging door te voeren.

  9. Log nu eerst uit, en log daarna weer in. (anders is je US Persoonlijk account mogelijk niet zichtbaar, mocht je je transacties willen checken op Commerce.Microsoft.com!)

  10. Gefeliciteerd je kunt nu games aanschaffen in de Amerikaanse Xbox Store!

  Je kunt vervolgens op twee manieren games aanschaffen:
  1. Via de Xbox One (je zult hiervoor je Xbox Regio via de settings op de console op United States moeten zetten)
  2. Via de Amerikaanse Store op XBox.com. Voordeel van deze tweede methode is dat je de Xbox Regio in UK kunt laten staan, voor m’n gevoel werkt de spraak daar iets beter. Ook als de Xbox One in Nederland beschikbaar is, zul je niet elke keer je Xbox te hoeven herstarten als je een game wilt aanschaffen.

  De tweede optie wordt hieronder kort besproken.

  1. Ga naar Xbox.com en selecteer (zie de eerdere stappen) de Amerikaanse versie van Xbox.com en open vervolgens Xbox One onder Games.

  2. Selecteer nu de game die je wilt aanschaffen (Tomb Raider in het voorbeeld). Klik op Buy for Xbox One om de game aan te schaffen (voor $59,99).
  Let op : in de meeste Amerikaanse staten komt hier nog btw bij. Dit is afhankelijk van het adres wat je bij billing address hebt ingevuld in de eerdere stappen. Er zijn ook staten waar je geen btw betaald.

  3. Zodra je op Confirm klikt wordt de game aangeschaft en betaald via je je toegevoegde US Gift Card.

  Een game die je digitaal aanschaft in de Amerikaanse Xbox Store is (bij een prijs van $59,99) ongeveer € 20 tot € 25 goedkoper dan dezelfde game in een Europese Xbox Store. Veel game plezier!

  Please log in to rate this.
  1 person found this helpful.


  Category: Algemeen
  Tags: , , ,

  ← Xbox problemen? Kijk hier