More
  Home Wat is BBCode?

  Wat is BBCode?

  BBCode is een speciale implementatie van HTML. Of u BBCode in uw berichten op het forum kunt gebruiken is bepaald door de beheerder. U kunt zelf ook de BBCode uitschakelen per bericht doormiddel van het berichtenformulier. BBCode is vergelijkbaar met HTML, echter worden de tags ingesloten met rechten haken [ en ] in plaats van < en > en het geeft meer controle over wat en hoe iets wordt weergegeven. Afhankelijk van de template die u gebruikt, kunt u BBCode toevoegen aan uw berichten doormiddel van de knoppen bovenaan het berichtenformulier. Zelfs als u hier gebruik van maakt is deze handleiding handig.

  Tekstopmaak

  Hoe maak ik vette, cursieve en onderstreepte tekst?

  BBCode heeft tags die u in staat stellen om snel de basisopmaak van uw tekst aan te passen. Dit kan op de volgende manieren:

  • Om een deel van de tekst vet te laten weergeven plaats je die tussen [[b][/b]], bijvoorbeeld :
   [[b]Hallo[/b]] wordt: Hallo
  • Voor onderstreepte tekst gebruik je [[i][/i]], bijvoorbeeld:
   Dit is [[i]geweldig[/i]]! wordt: Dit is geweldig!
  Hoe verander ik de tekstkleur of -grootte?

  Om de kleur en grootte van uw tekst te wijzigen kunnen de volgende tags gebruikt worden. Bedenk dat hoe de tekst verschijnt afhangt van de browser en het systeem van de lezer:

  • De kleur van tekst kunt u wijzigen door deze te plaatsen tussen [[color=][/color]]. U kunt een erkende kleurnaam gebruiken (bijv. red, blue, yellow, enz.) of de hexidecimale code, bijv. #FFFFFF, #000000. Bijvoorbeeld, om een tekst rood te maken gebruikt u:
   [[color=red]Hallo![/color]]
   of
   [[color=#FF0000]Hallo![/color]]
   en dit geeft beide als resultaat Hallo!
  • De grootte van een tekst aanpassen gebeurt op vergelijkbare wijze met [[size=][/size]]. Deze tag is afhankelijk van de template die u gebruikt. Het aanbevolen formaat is een numerieke waarde die de tekstgrootte geeft in procenten, beginnend met 20 (heel klein) tot 200 (erg groot). Bijvoorbeeld:[[size=30]KLEIN[/size]]
   wordt
   [size=30]KLEIN[/size]en [[size=100]GROOT![/size]]
   wordt
   [size=100]GROOT![/size]

  Citeren en het plaatsen van tekst met vaste breedte

  Tekst citeren in reacties

  Er zijn twee manieren om een tekst te citeren, met of zonder een referentie.

  • Wanneer u de citaatfunctie gebruikt om op een bericht te reageren, zult u zien dat de tekst van het bericht is toegevoegd in het berichtvenster in een [[quote=””][/quote]] blok. Deze methode stelt u in staat te citeren met een referentie aan een persoon, of wat u kiest om in te vullen! Om bijvoorbeeld een stuk tekst van Dhr. Blobby te citeren:
   [[quote=”Dhr. Blobby”]Hier komt de tekst die Dhr. Blobby heeft geschreven[/quote]]
   Als resultaat plaatst het forum automatisch[quote=”Dhr. Blobby”]Hier komt de tekst die Dhr. Blobby heeft geschreven[/quote]
  • De tweede methode staat u toe om blindelings iets te citeren. Dit kan door de tekst tussen [[quote][/quote]] tags te plaatsen. Wanneer u de tekst bekijkt ziet u simpelweg de tekst binnen het citaatblok staan.
  Code of tekst met vaste breedte plaatsen

  Als u een stuk code of een tekst wilt plaatsen waarvoor u een lettertype met vaste breedte nodig hebt, bijvoorbeeld het Courier-lettertype, moet u de tekst tussen [/code] tags plaatsen, bijvoorbeeld:
  [code]echo “Dit is een stuk code”;[/code]

  Alle gebruikte opmaak binnen de code-tags wordt behouden wanneer u het later bekijkt. PHP-accentuering kan worden ingeschakeld door code=php te gebruiken in de opentag, het is aangeraden om het te gebruiken wanneer u PHP-code voorbeelden plaatst, aangezien het de leesbaarheid verbeterd.

  Lijsten maken

  Een niet-geordende lijst maken

  BBCode ondersteunt twee soorten lijsten, ongeordend en geordend. Deze zijn hoofdzakelijk hetzelfde als hun gelijkwaardige HTML-codes. Een ongeordende lijst plaatst elk item in uw lijst onder elkaar, ingesprongen met een stip ervoor. Om een ongeordende lijst te maken gebruikt u [[list][/list]] en om elk item op te geven binnen de lijst gebruikt u [*]. Om bijvoorbeeld uw favoriete kleuren te laten weergeven in een lijst kunt u het volgende gebruiken:

  [[list]
  [*]Rood
  [*]Blauw
  [*]Geel
  [/list]]

  Dit resulteert in de volgende lijst:

  • Rood
  • Blauw
  • Geel
  Een geordende lijst maken

  De tweede soort lijst, een geordende lijst, geeft u controle over waar elk punt door voorafgegaan wordt. Om een geordende lijst te maken gebruik je [list=1][/list] om een genummerde lijst te maken of als alternatief een alfabetische lijst gebruikt u [list=a][/list]. Net als met een niet-geordende lijst, zijn items opgegeven doormiddel van [*]. Bijvoorbeeld:

  [[list=1]
  [*]Ga naar de winkel
  [*]Koop een nieuwe computer
  [*]Vloek op de computer wanneer die crasht
  [/list]]

  resulteert in het volgende:

  1. Ga naar de winkel
  2. Koop een nieuwe computer
  3. Vloek op de computer wanneer die crasht

  Voor een alfabetische lijst gebruik je:

  [[list=a]
  [*]Het eerste mogelijke antwoord
  [*]Het tweede mogelijke antwoord
  [*]Het derde mogelijke antwoord
  [/list]]

  dit resulteert in het volgende:

  a. Het eerst mogelijke antwoord
  b. Het tweede mogelijke antwoord
  c. Het derde mogelijke antwoord.

  Please log in to rate this.
  2 people found this helpful.


  ← Xbox problemen? Kijk hier