More
  Home Xbox One Backward Compatibility: lijst en de feiten

  Xbox One Backward Compatibility: lijst en de feiten

  Laten we allereerst met de lijst van games die nu backward compatible zijn beginnen. De meest actuele lijst is altijd te vinden op de site van Major Nelson.

  Het was een knal die werd uitgedeeld aan de PS4 gebruikers. De Xbox One gaat oude last-gen games speelbaar maken op de current-gen console. Dit nieuws betekende dat, terwijl Sony gebruikers laat betalen om oude games te kunnen streamen naar de PS4, Xbox fans games als Banjo-Kazooie, Perfect Dark en meer gewoon lekker op hun One kunnen spelen, voor niks, noppes. Maar wat is die backward compatibility nou precies?

  • Zowel downloaded games als de fysieke Xbox 360 games op disc draaien zonder enige hardwarematige aanpassingen op de One. De Xbox 360 games kunnen hierbij gebruik maken van de toepassingen die de One heeft zoals screenshots maken en het uitzenden van beelden
  • Het is totaal gratis omdat Microsoft vindt dat je de games die je bezit nu eenmaal al betaald hebt
  • Je hebt geen Gold lidmaatschap nodig om de games te kunnen spelen, natuurlijk wel om online multiplayer games te doen
  • De Xbox 360 backward compatibility wordt op dit moment getest door Preview Members zodat het bij de grote november update goed werkend is
  Hoe werkt het precies
  • Eigenlijk is het best simpel. Wat Microsoft doet is een Xbox 360 emulator in je Xbox One bouwen. Dus het zit allemaal in je console waardoor je de games ook offline kan spelen. Een emulator is een programma, een stukje software, die de hardware van je Xbox 360, het systeem waar je 360 game op draait, nabootst. In de pc wereld zijn er al vele emulators te vinden waarmee je bijvoorbeeld Nintendo NES of Gameboy spellen op een pc kan draaien.
  • Fysieke Xbox 360 discs kan je gewoon in je Xbox One gebruiken waarna het systeem de game op je harddisk zet. Je zal wel altijd de disc in je Xbox One moeten doen om de game te kunnen spelen. Dit heeft met de DRM, de digitale rechten te maken. De schijf heeft namelijk informatie in zich die nodig is om te bepalen of jij de game echt in je bezit hebt.
  • De digitale versies van games die jij ooit eerder hebt gekocht, zullen automatisch in je gameoverzicht te zien zijn, in het My Games deel op je Xbox One dashboard. Simpelweg downloaden en installeren is dan genoeg. De digitale rechten zitten bij deze games namelijk in de download.
  • Pas geleden heeft de Xbox 360 nog een update gehad waardoor het, als voorbereiding op deze functie, nu van 512 mb cloud opslag naar 2 gb is gegaan om daarin je save bestanden te bewaren en de games die ook op de Xbox One speelbaar zijn te markeren.
  • DLC van de beschikbare games zal ook speelbaar zijn.
  • Het aankopen van Xbox 360 games kan niet via de Xbox One. Hiervoor zal je of een Xbox 360 moeten gebruiken of de aankoop in de Xbox.com store doen.

  xbox-360-update-storage[1]

  Kan ik nog multiplayer spelen?
  • Zowel single als multiplayer spellen en modes worden ondersteund door de Xbox One en ook DLC’s waaronder maps en skins worden gewoon ondersteund.
  • Nog beter, het ondersteunt ook cross-platform dus je kan gewoon multiplayer games zoals Gears of War, samen met je vriend die nog een Xbox 360 heeft spelen.
  Kan ik mijn Kinect nog gebruiken
  • Helaas gaat dat niet. Games zoals Kinect Star Wars zullen dus nooit backward compatible gaan worden.
  • Er zullen op sommige games wel beperkingen zitten die te maken hebben met licenties. Zo zal het bijvoorbeeld niet mogelijk zijn om van Borderlands screenshots of video’s te maken.
  Komen alle Xbox 360 games in aanmerking?
  • Nee, niet alle games die ooit zijn uitgebracht zullen speelbaar zijn. In november zullen we meer dan 100 games speelbaar hebben en elke maand zullen daar games aan worden toegevoegd.
  • Een onderdeel van de laatste Xbox 360 update is het zichtbaar maken van de games die op dit moment speelbaar zijn op de Xbox One via de backward compatibility zodat je direct kan zien welke wel en welke niet. Je kan wel aan Microsoft aangeven welke games je graag speelbaar zou willen zien op de One. Op dit moment zijn het Black Ops 2 en Red Dead Redemption. Andere titels die hoog scoren zijn Skyrim, Modern Warfare 2, Halo Reach, Black Ops, Gears of War 3, Fallout 3, Modern Warfare en Call of Duty: World at War die in die lijst leidend zijn

   

  Zal de originele Xbox ook worden ondersteund?
  • 618x_gaming_xboxgallery_7[1]Microsoft zegt daar geen definitief nee tegen. Volgens Xbox baas Phil Spencer wordt hier binnen de organisatie al over nagedacht. Dit zal nog wel een tijd duren maar het zou zo maar mogelijk kunnen zijn dat je straks games als Project Gotham Racing, Panzer Dragoon Orta, Shenmue 2, Steel Battalion en Ninja Gaiden op de One kan gaan spelen

  Dit zijn de feiten op een rij. We gaan het allemaal zien in de toekomst.

  Please log in to rate this.
  0 people found this helpful.


  Category: Backward Compatibility
  Tags:

  ← Problemen? Kijk hier