Vanquish was een supersnelle, futuristische shooter die alweer een jaar of negen geleden uitkwam op de Xbox 360. Onlangs werd hij backwards compatible en nu zijn er de geruchten dat er een tweede deel in de maak is, exclusief voor de Xbox One.

We hebben er weer eentje voor jullie hoor, een gerucht. Zoals met alle geruchten raden we je wel aan om er een flinke korrel zout bij te nemen. Wat is er aan de hand? Wel, SEGA bracht onlangs een bezoekje aan Microsoft en plaatste daarbij deze foto op hun Twitter-pagina:

De Japanse tekst laat zich vertalen naar iets als: “We zijn er”. Dan ga je jezelf afvragen: Wat doen ze daar? Na een rij aan tweets waarin duidelijk wordt dat ze een officieel bezoekje hebben gebracht, worden we nog nieuwsgieriger naar hun reden.

Volgens insider Marcus Sellars was SEGA daar op bezoek omdat Platinum Games aan Vanquish 2 werkt als exclusive voor de Xbox One.

Hoe geloofwaardig is dit?

Er zijn een aantal verschillende zaken die bij elkaar dit gerucht veroorzaken, maar waar komen deze geruchten vandaan en hoe geloofwaardig is dit allemaal? Laten we beginnen met het gerucht zelf dat Vanquish 2 in de maak is en exclusief wordt voor de Xbox.

Onlangs werd het originele Vanquish backward compatible en vorig jaar kwam er een port voor de pc die de game weer even in de spotlights gooide. Platinum Games was de studio achter deze game en ze zouden dus nu werken aan deel 2. SEGA is eigenaar van de IP Vanquish na een samenwerking met Platinum en met het bezoekje van datzelfde SEGA aan Microsoft begrijp je waar de geruchten vandaan komen. Tel daarbij op dat Microsoft onlangs nog aangegeven heeft meer in exclusives te willen investeren en het gerucht is compleet.

Dan hebben we nog de melder zelf, de insider Marcus Sellars. De man heeft wel vaker geruchten naar buiten gebracht waarbij hij het best een aantal keer bij het rechte eind had. Tegelijkertijd zit hij er ook nog wel eens naast, dus hoe geloofwaardig dit verhaal is, dat is lastig te zeggen.

Ik zou het wel gaaf vinden. Ik heb een enorme haat-liefde verhouding met het originele deel (vervloekt ben je, ellendige Tactical Challenges achievement!) en zou een nieuw deel dan ook zeker weten spelen. Mocht het nu wel of niet waar zijn, zodra we meer weten dan lees je dat uiteraard ook hier.

Wie van jullie zit nu al trappelend van ongeduld op een deel 2 te wachten?

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments