Na de briljante Batman Arkham-games werd het ineens weer stil rondom Rocksteady Games. Langzaam kwamen er wat geruchten doorsijpelen dat ze wel eens aan een game met Superman in de hoofdrol bezig konden zijn, maar volgens de laatste geruchten zou het zelfs nog ambitieuzer zijn dan dat.

Hoe weten we dit? Nou, we hebben weer een anonieme ‘insider’ te pakken. Daarnaast zijn er altijd de vacatures waar het een en ander uit af te leiden valt. Pak de zoutvaatjes er dus maar weer bij, we gaan weer even lekker speculeren.

Ambitieus

Via reddit komen we bij een post uit op 4chan van iemand die beweert dat hij niet aan de game in kwestie werkt, maar wel iemand anders kent die dat doet. Hierdoor zegt hij informatie te hebben over het project en die informatie wil hij met ons delen.

  • Het zou om een titel gaan die ontwikkeld wordt door Rocksteady. Er is nog geen naam gekozen, maar mogelijke titels zijn Justice League: Crisis, Justice League: New Crisis en Justice League: Infinite Crisis.
  • De game zou in ontwikkeling zijn voor de Xbox Scarlett, PS5 en pc. Details van de nieuwe Xbox zouden we dan later dit jaar krijgen en de PS5 zou ook al snel aangekondigd moeten worden, namelijk begin 2019.
  • De game zou een singleplayer-ervaring met co-op mogelijkheden moeten worden, maar er komt ook een andere gamemode die gericht is op multiplayer. Verder zou de game GaaS (Games as a Service) gaan worden, waardoor we een hoop DLC kunnen verwachten. Misschien zelfs wel zoals Hitman met episodische content.
  • Characters die we kunnen verwachten zijn Superman, Batman, Wonder Woman, Flash (Wally West, niet Barry Allen), Green Lantern, Cyborg en Aquaman. We zouden op eenzelfde manier kunnen switchen tussen de characters als in Arkham Knight.
  • Al die gasten komen uit verschillende steden en dus zouden de locaties in de game onder andere Metropolis, Gotham en Keystone (waardoor we dus weten dat het Wally is en niet Barry) bevatten. Meer locaties zouden via DLC toegevoegd moeten worden.
  • De bad guy in de game moet dan in eerste instantie Starro worden. Later zou je dan via episodische content naar Brainiac en Darkseid toe gaan werken.
  • Dan het verhaal. Alle helden zouden nog erg vroeg in hun carrière zitten. Zo zou Batman zelfs nog als ‘urban legend’ bekend staan en ook Superman is nog niet de wereldberoemde redder van onze planeet. Wonder Woman heeft Themyscira nog niet verlaten, Aquaman dobbert nog ergens in de oceaan rond en Flash is nog niet eens een superheld.
  • De gameplay zou erg op die van de Arkham-games moeten lijken, maar dan allemaal weer wat verfijnder.
  • Ook voor de DLC zouden er al plannen liggen. DLC moet nieuwe steden en nieuwe characters brengen. Green Arrow, Hawkgirl en Martian Manhunter zijn slechts een paar namen die al genoemd worden.
Batman: Arkham Knight

Laten we vooropstellen dat er flink wat comic book-liefhebbers zijn die een schone onderbroek nodig hebben als dit waar zou zijn. De Batman Arkham-games waren al fantastisch en een game met Batman en nog drie andere superhelden klinkt geweldig. Wel klinkt het hele project ontzettend ambitieus en ik denk dan ook dat als we slechts de helft van dit alles zouden krijgen, we al in onze handen mogen knijpen.

Ho even

Goed, en dan even een kopje om te zeuren. Ten eerste, de bron is nogal dubieus. Een anonieme insider die iemand kent die aan de game werkt. Dat klinkt nou niet bepaald geloofwaardig. Het zou niet de eerste keer zijn dat er zo toch betrouwbare info naar buiten komt, maar ik zou mijn geld er niet op inzetten.

Superman hebben we voor het laatst gezien in Injustice 2

Een ander punt is de consoles waar de game voor ontwikkeld zou worden. De PS5 en de Xbox Scarlett. Beide consoles zullen ongetwijfeld in ontwikkeling zijn, maar zouden volgens de bron al in 2019 aangekondigd gaan worden. Dat lijkt mij met de pas uitgebrachte Xbox One X en PS4 Pro toch echt iets te vroeg.

Kern van waarheid?

Zou het dan compleet gelul in de ruimte zijn? Het zou kunnen, maar de meeste geruchten komen toch ergens vandaan. De geruchten dat Rocksteady aan een game met Superman in de hoofdrol werkt gaan al langer rond. Het zou kunnen dat hierdoor een iets te enthousiaste fan zijn hersenspinsels het internet op heeft geslingerd en dat hier de nieuwe geruchten uit voort zijn gekomen.

Om niet iedereens hoop meteen de kop in te drukken, Rocksteady is wel degelijk met iets bezig. Kijk voor de aardigheid eens naar het personeel dat ze onlangs aangetrokken hebben. Multiplayer testers, network coders, mensen gespecialiseerd in GaaS. Daarnaast zijn ze specifiek voor next-gen projecten aangenomen en moesten ze allemaal een uitgebreide kennis van comics hebben.

Tot slot de vermeende bad guy van de game, Starro. Een uit de kluiten gewassen zeester is nou niet bepaald een indrukwekkende villain voor de helden van de Justice League, maar zou niet volledige onlogisch zijn. Rocksteady heeft tot nu toe namelijk in elke Arkham-game een easter egg geplaatst met een verwijzing naar de volgende game. In Arkham Asylum hadden we ’the secret room’ waar je de plannen kon vinden voor Arkham City. In Arkham City zat de ‘scarecrow barge’ waar Scarecrow zijn Fear-gas maakte dat gebruikt werd in Arkham Knight. In de DLC van Arkham Knight, Batgirl: Matter of Family, kun je een easter egg vinden waarin je Starro kunt vinden die in een enorme reageerbuis zit. Als ze de trend door willen zetten, dan zou hij dus een rol moeten gaan spelen in de volgende game.

Tot slot is de domeinnaam justiceleaguecrisis.com eigendom van Warner Brothers en werd die registratie onlangs nog vernieuwd.

Er is nog helemaal niks bevestigd en ik zou dan ook nog even flink met wat zout gaan strooien, maar feit is wel dat ze bij Rocksteady druk bezig zijn met iets. Of dat ook daadwerkelijk is wat we nu hopen met zijn allen, dat blijft voorlopig nog even afwachten. We houden het in de gaten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments