Een wild gerucht doet de ronde, niet zonder handschoenen aanpakken dus. Microsoft zou overwegen IO Interactive over te nemen.

IO Interactive kennen we van de Hitman serie. Na de ontwikkeling van de Hitman reboot, Hitman 1, heeft Square Enix vrij onverwacht aangekondigd IO Interactive in de verkoop te zetten. IO heeft daarop zijn onafhankelijkheid gekocht en de rechten van de series Hitman en Freedom Fighters behouden. Door financiële problemen heeft IO voor de release van Hitman 2 een deal gemaakt met Warner Bros. Tegenvallende verkopen, van het door critici goed ontvangen Hitman 2, wakkerden de geruchten verder aan. De studio is duidelijk getalenteerd en onafhankelijk, maar zat in zwaar weer.

De bron voor ons gerucht is poster Klobrille van het forum Resetera. Klobrille geeft aan dat een overname van IO wordt overwogen. Hij heeft banden binnen de industrie en heeft eerder de overnames van Playground Games en Obsidian Studios gelekt. De overname wordt nergens bevestigd noch ontkracht. In aanvulling op zijn post op Resetera deelt Klobrille een tweet waarin hij zijn uitspraak verduidelijkt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments