In de categorie ”perfecte ontwikkelaars voor een Game of Thrones role playing game”, is Bethesda toch wel de winnaar. Het doet mij dan ook deugd dat het gerucht rondgaat dat Bethesda met een Game of Thrones RPG bezig is.

Mocht het zo zijn, dan hoop ik dat ze het baseren op de boeken en niet op de serie (gezien alle acteurs dan moeten inspreken en dat kost heel veel geld). Daarbij, in hun eigen universum van Game of Thrones kunnen ze ook een beetje afwijken van de serie. Maar we lopen op de zaken vooruit, want waarom is dit een gerucht? Een gebruiker op NeoGAF (ja, zo betrouwbaar is het…) heeft een last bij Target gespot (vrij ironisch, want het heet immers Target) waar “Bethesda: Game of Thrones” staat. Daar gaat ie.

Redenen om het te geloven

Ik wil dit gerucht heel graag geloven en er zijn misschien een paar redenen waarom dit gerucht waar zou kunnen zijn. Game of Thrones is op dit moment een wereld evenement. Elke aflevering die uitkomt wordt behandeld als breaking news en de dag erna wil je niet op internet zitten omdat er overal spoilers online komen. Door de populariteit zou het zomaar eens kunnen zijn dat hier eindelijk eens een goede game van komt. Laten we eerlijk zijn, Telltale’s variant is leuk, maar geen volwaardige Game of Thrones game die we willen.

Nog een reden is dat het om Bethesda gaat. De ontwikkelaar is bekend van Fallout en natuurlijk The Elder Scrolls. Yup, die laatste is natuurlijk een franchise waar je sowieso al geconfronteerd wordt met draken, magie, politieke intriges en veel zwaardvechten.

Redenen om het niet te geloven

Als Bethesda serieus een Game of Thrones RPG maakt, waarom is het dan niet op de E3 aangekondigd? Het enige wat ze hadden hoeven doen is op het podium komen, het publiek strak aankijken, lichten uit doen, een dikke trailer laten zien, lichten aan, nog steeds het publiek aankijken, de microfoon laten vallen en weglopen. Einde presentatie.

Als ze nu bezig gaan met een Game of Thrones game, dan is de hoop op een goed vervolg van Skyrim, een Elder Scrolls VI, zo goed als weg. Dan komt de nieuwe Elder Scrolls game echt pas rond 2025 uit ofzo. Bethesda is eigenlijk ook ”too good to be true”. Elke fan wil dat Bethesda zoiets zou maken en daarom is het gerucht extra dubieus.

Een zee vol aan zout

Dit gerucht moet je natuurlijk niet met een korrel zout, maar met een zee aan zout nemen. Het is wishful thinking. Maar jongens, als het waar is, dan zijn er vele fans van de serie die waarschijnlijk een gigantisch epische game gaan genieten. Als het waar is, zouden ze dan de serie volgen? Zouden ze er voor kiezen om de boeken te volgen of juist alles erna plaats te laten vinden? Zoveel opties.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments