Na Tony Hawk Pro Skater 5 was het uit tussen The Birdman Tony en Activision, maar er komt zeer waarschijnlijk toch weer een nieuw deel!

Als er een franchise is die mijn pre-tienerjaren markeert, is het wel Tony Hawk Pro Skater! God, wat heb ik deel 2, 3 en 4 veel gespeeld in die tijd. Je kon je eigen parken bouwen, kon de meest insane stunts doen en de soundtrack was om te smullen! Ik zou zelfs kunnen beweren dat een deel van mijn muzieksmaak aan Tony Hawk Pro Skater 3 is te danken.

Je snapt natuurlijk wel dat het bijna fysiek pijn doet als je een Tony Hawk Pro Skater 5 moet aanschouwen en wat ze er van hebben gemaakt. Tony Hawk Pro Skater is allang niet meer wat het is geweest vroeger. Op een gegeven moment nam Skate het over in 2007 en vernieuwde het genre weer. Nu, anno 2019, zitten we zonder een goede skategame en dat is jammer. Het nieuws dat er een nieuwe Tony Hawk Pro Skater aan zou komen vormt ergens hoop, maar je voelt aan je water aan dat dit niet de verlossing zal zijn waar we al jaren naar smachten.

Tony Hawk Pro Skater 5… op de Xbox One (nee, niet de 360)

Hoe weet je dat eigenlijk, zo’n nieuwe Tony Hawk?

De aanleiding voor het nieuws van een nieuwe Tony Hawk-game is een podcast waarin professioneel skateboarder Lizzie Armanto zegt dat ‘er nog eentje komt’ waar zij zelf ook een verschijning zal maken. Als je nu de podcast terug luistert is dat stukje opeens weg bewerkt. Coincidence? I think not!

Nu denk je misschien: ‘Ja, een vervolg is vrij logisch gezien deel 5 een paar jaar geleden uit kwam’. Maar twee jaar geleden zijn Tony Hawk en Activision (de uitgever van de Tony Hawk Pro Skater serie) uit elkaar gegaan. Zo logisch is dat dus nog niet. Ergens is dit best goed nieuws, want dit geeft eventueel ruimte aan een andere partij om de franchise weer naar nieuwe hoogtes te tillen i.p.v. te laten floppen. Skate 4 zit er niet aan te komen, dus een mainstream skate game is best welkom! Ja, we weten dat Session er ook nog aan komt, maar die controls zijn niet mainstream meer. Daar moet je bijna een cursus voor volgen als je die game wilt spelen.

Als er op de E3 van 2020 een Tony Hawk Pro Skater 6 wordt aangekondigd waar het er naar uit ziet dat de oude glorie wordt hersteld, dan zul je deze jongen een traantje zien wegpinken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments