Zo rond de E3 beginnen de geruchten te stromen en natuurlijk is Ubisoft daar meestal bij. Eerder meldden wij al wat nieuws over Assassin’s Creed maar er lijkt ook nieuws omtrent een andere nieuwe game te zijn.

Ooggetuigen hebben in het noordoosten van de staat Montana gezien dat er in de buurt van een kerkje midden in de prairie tussen Poplar and Wolf Point gefilmd werd. Dit gebied heeft een kenmerkend Western, Wilde Westen uitstraling. De producent ter plekke Jeff Guillot heeft daar laten weten dat het een ‘opvolger is van een al bestaande gameserie”. Jeff Guillot is eerder gebruikt voor een aantal campagnes van Ubisoft waaronder Driver en Red Steel 2. De game zal volgens Jeff in september uit gaan komen en het speelt zich af in een verzonnen omgeving. Hij had hiervoor meerdere locaties gescout waarbij het hebben van een open klokkentoren, een prairie en het op een heuvel staan een vereiste waren.

A crew member sends a drone toward the Chelsea Church near Poplar during a shoot Monday that will result in scenes for an as-yet-to-be announced video game to be released in September.(Photo: Richard Peterson photo)

De beelden die men aan het filmen was bevatten het gevecht tussen twee mannen in de buurt van een klokkentoren terwijl er een trein  in de verte voorbij rijdt. Aangezien we al eerder geruchten over een nieuwe Far Cry hebben gehoord, zou dit wel eens over deel 5 van de serie kunnen gaan. In een eerdere poll voor de fans waarin men aan kon geven waar men een volgende Far Cry graag zou zien afspelen, was onder andere de optie “een Far Cry game in een spaghetti Western stijl aan het eind van de 19e eeuw”. De scene met een klokkentoren en een trein brengt dan ook direct de titel van de klassieke film “Once upon a time in the West” bij mij naar boven. Wat ook een mogelijkheid is, is een vervolg op de niet zo succesvolle serie Call of Juarez die Ubisoft heeft uitgebracht. Dit zou daar deel 5 van kunnen worden.

Dus zou de volgende Far Cry zich afspelen in het Wilde Westen? Of zien we hier een opleving van Call of Juarez? Wie weet!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments