Het zijn mooie tijden voor ons Resi-fans. Er blijven maar nieuwtjes opduiken. Vandaag wederom een nieuwtje over de remake van Resident Evil 4. Onder andere dat die game binnenkort aangekondigd gaat worden, maar ook details over wat er anders gaat worden aan de remake ten opzichte van het origineel.

Eerst maar even een open deur intrappen. Er is nog altijd niks officieels rondom een remake van Resident Evil 4 naar buiten gebracht, maar die remake gaat er echt gewoon komen. Daar durf ik mijn topanalisten-status binnen XBNL om te verwedden.

Pak hem beet een jaar geleden doken er ineens de geluiden op dat de studio M-Two, de ontwikkelaar achter de remake van Resident Evil 3, ook de leiding zou hebben over Resident Evil 4. Echter doordat de remake van Resident Evil 3 met minder gejubel ontvangen werd dan die van deel 2 zou Capcom de remake van deel 4 intern ondergebracht hebben bij het Division 1 team van Capcom. Volgens de laatste geluiden uit een onlangs verschenen rapport is M-Two echter lang niet volledig uit beeld verdwenen. M-Two zou als ondersteunende studio meewerken aan de game en het werk dat deze studio al verricht had aan het project zou ook grotendeels overgenomen zijn. Dat klinkt alweer minder dramatisch dan geluiden over een volledige overhaul van het project.

Ditzelfde rapport meldt ook dat Capcom diverse wijzigingen aan het verhaal wil aanbrengen, in plaats van de hele game scene voor scene namaken. De voornaamste reden hiervoor zou het veranderen van de toon van de game zijn. Het origineel is namelijk vooral bekend om zijn vele, vaak redelijk campy, shootouts. Capcom zou Resident Evil 4 griezeliger willen maken. Een beetje in dezelfde lijn als de twee andere recente remakes.

Iedereen kent de iconische openingsscene waarbij hoofdpersoon Leon in een afgelegen Spaans dorpje aankomt en hier een groot deel van de gehersenspoelde bevolking moet afknallen in een intense shootout. Deze scene zou in de remake zich ’s nachts af moeten spelen, net als overigens een groot deel van de rest van de game.

Ook zouden de diverse ondersteunde personages meer schermtijd gaan krijgen. Denk aan personages als Ada Wong, Jack Krauser, Ingrid Hunnigan en diverse anderen. Ook Assignment Ada, de extra story content met Ada Wong in de hoofdrol, zou beter in het verhaal verweven worden. Wellicht wordt dit zelfs opgenomen in de hoofdgame, in plaats van als een los hoofdstuk. Hier blijft het echter nog even over gissen.

Een ander interessant dingetje is het feit dat enkele ideeën die voor het origineel geschrapt werden nu mogelijk alsnog toegevoegd gaan worden. Fans van het eerste uur zouden nu meteen terug moeten denken aan de demo waarin Leon een kasteel onderzoekt en met diverse ijzingwekkende bovennatuurlijke dreigingen geconfronteerd wordt. Denk dan aan zwarte rook en bezeten zwevende poppen. In hoeverre dit de uiteindelijke game nu wel gaat halen is onduidelijk, maar mijn interesse is zeker gewekt.

Tot slot meldt het rapport dat de remake voor Resident Evil 4 begin 2022 aangekondigd zou moeten worden. Dit zou dus al binnen enkele weken tot een paar maanden het geval kunnen zijn. Ik blijf er bovenop zitten in elk geval, dus hou xboxnederland.nl in de gaten!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments