Ze zijn lekker bezig in het kamp van Microsoft. Eerder deze week kondigde het bedrijf aan dat Outriders bij release naar de Game Pass komt en gister werd bekend dat onder andere Octopath Traveler en Yakuza 6 ook aan die service toegevoegd gaan worden. Nu zijn er echter geruchten over nog een hele lekkere titel!

De Persona games zijn titels waar ik persoonlijk idioot veel tijd in gestoken heb, maar waar ik ook ontzettend veel plezier uit gehaald heb. Persona 4 Golden op de PS Vita en Persona 5 op de PS4 zijn allebei titels waar ik ruim 200 uur in heb zitten. De oplettende lezer ziet echter het probleem al. Beide titels zijn gespeeld op een apparaat van Sony en dat komt weer omdat die games altijd exclusief voor de Sony consoles zijn verschenen. Hier zou echter wel eens verandering in kunnen gaan komen.

Onlangs werd Persona 4 Golden op de pc uitgebracht en dit was een behoorlijk succes. Iets wat ontwikkelaar Atlus en uitgever Sega ook is opgevallen. Xbox insiders Jez Corden van Windows Central en Shpeshal Ed van Xbox Era hebben op Twitter een aantal niet heel subtiele hints gedropt dat Persona 5 wel eens onderweg zou kunnen zijn naar de Xbox.

Helemaal uit de lucht gegrepen zijn deze geluiden ook niet. Atlus heeft al eens aangegeven dat ze graag hun games naar de Xbox willen brengen en Sega liet onlangs weten dat ze hun games naar meerdere consoles willen gaan porten. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren en of dit dan de standaard versie of de Royal editie gaat zijn, dat is voorlopig nog even afwachten.

Voor wie nog nooit van Persona heeft gehoord, het is een turn based JRPG waarin je een scholier bestuurt die op school probeert te overleven. Lessen volgen, vrienden maken, dat soort dingen. Daarnaast kan hij echter ook in een alternatieve wereld op avontuur gaan. In Persona 5 is dat in de harten van verdorven mensen. Door hier aanpassingen te maken hoop je de persoon in kwestie te hervormen. Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is een heel bijzondere titel en ik hoop oprecht dat de Xbox-bezitters dan ook inderdaad kennis mogen gaan maken met deze game.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments