Assassin’s Creed Valhalla is nu weer een tijdje uit. En dat betekent automatisch dat we alweer kijken naar de opvolger. En dan is de grote vraag; waar gaat dat zich afspelen?

De eerste ‘lekken’ komen nu tevoorschijn. Helaas voor de mensen die hopen op een setting in het verre oosten, dat gaat niet gebeuren. Integendeel, we blijven gewoon dichter bij huis en gaan waarschijnlijk naar een al bekende setting.

Het gerucht komt van de bekende Franse YouTuber en Assassin’s Creed insider Jonathan, die in het verleden al vaker informatie gelekt heeft. Subtiel heeft hij wat aanwijzingen gegeven die ons naar de tijd en de plek verwijzen.

De hints geven ons de indruk dat we naar het tijdperk van de Derde Kruistocht gaan, die zich tussen 11 mei 1189 en 2 september 1192 afspeelde. Geleid door het Angevijnse rijk, Engeland, Frankrijk en het Heilige Roomse Keizerrijk, had deze kruistocht als doel om het Heilige Land van sultan Saladin terug te winnen. Deze had het land in 1187 veroverd. Helaas slaagde men er niet in om Jeruzalem terug te veroveren.

Mocht dit waar zijn, dan speelt de game zich af na de allereerste Assassin’s Creed. De game lijkt zich zich specifiek tussen 1191 en 1199 af te spelen. Dus aan het einde van de Derde Kruistocht. We zullen bekende personen zoals Richard Leeuwenhart gaan zien en er wordt over Parijs, Keulen, Corfu, Wenen, Akko en Dubrovnik gesproken. De main character zal Edmund gaan heten. Als laatste wordt er naar 2022 als release gehint. Rekening houdend met de traditie dat men bij Ubisoft de Assassin’s Creed pas in het jaar van release aankondigt, zullen we nog wel even op de officiële aankondiging moeten wachten.

Zoals altijd met geruchten moeten we er wel een aardige zak met zout naast houden. Maar toch, de eerste stappen zijn gezet.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments