Een belangrijk wapen in de race om de gamers is het verkrijgen van bepaalde rechten. Het volgende gerucht doet nu de ronde.

Op Rectify Gaming dook dit gerucht op en zij hebben dit weer van een bron die eerder accurate informatie heeft geleverd over onder andere de Xbox One X en de game Recore. Richting de E3, die over een kleine 2 maanden plaats gaat vinden, lijkt Microsoft wat verrassingen voor ons in petto te hebben wat betreft 3rd party titels. Voor een aantal van die titels heeft Microsoft namelijk de marketing rechten opgekocht. De games waar het om gaat zijn: Splinter Cell, Metro Exodus, Cyberpunk 2077, Borderlands 3, Battlefield 5 WW 2, Shadow of the Tomb Raider, Anthem, Elder Scrolls 6 en Madden NFL 19.

Titels die eruit springen zijn Splinter Cell, waar we al eerder een gerucht over hebben gepubliceerd en Borderlands 3 die al eerder is geteased en die we misschien wel deze E3 langs gaan zien komen. De wat meer voor de hand liggende titels zijn Anthem, Madden NFL 19 en Battlefield 5 van EA die allen op de E3 voorbij gaan komen. EA en Microsoft hebben al een geschiedenis wat betreft dit soort samenwerkingen. Ook Shadow of the Tomb Raider van Crystal Dynamics kan je niet echt een verrassing noemen en ook Metro Exodus is geen nieuws.

Cyberpunk 2077

Ook CD Projekt RED heeft al een geschiedenis met Microsoft dus Cyberpunk 2077 zal ongetwijfeld gebruik gaan maken van deze deal. Maar Elder Scrolls 6 van Bethesda is weer wel een verrassende titel. Al zijn ze bij Bethesda nog erg stil over deze game, men zal toch onderhand wel klaar zijn om hier de eerste berichten over in de wereld te sturen. Als we kijken naar het schema op de E3 zijn zowel de Xbox Briefing als Bethesda’s E3 conference op dezelfde dag gepland. Dus wie weet, komt er een teaser van deel 6 langs.

Even voor de duidelijkheid, we praten hier over marketing deals, geen exclusive uitgaves. Het gaat puur om de naam Xbox. Men zal trailers laten zien die gemaakt zijn op de Xbox One X en we zullen het Xbox logo dan altijd in deze trailers voorbij gaan zien komen.

Please Login to comment
  Subscribe  
Abonneren op