Bij 2K zijn ze op zoek naar mensen omdat ze, hoe kan het ook anders, een nieuwe game willen maken. Op zich niet iets bijzonders, maar hun nieuwe project wordt een first-person shooter en heeft 2K ook niet Bioshock gemaakt?

Laten we even beginnen met de feiten. Er wordt gezocht naar een ‘lead campaign designer’ voor een nog niet aangekondigde Triple A first-person actiegame. Er wordt een nieuwe studio opgericht voor dit project en er is een groot budget beschikbaar.

Ze zijn echt nog op zoek naar de juiste poppetjes, dus voorlopig hoeven we nog geen aankondigingen te verwachten.

Zou het Bioshock kunnen zijn?

En dan gaan we nu even lekker speculeren. Wat zou het nieuwe project kunnen zijn? Het gaat dus om een triple A first-person shooter en 2K is de ontwikkelaar/uitgever achter Borderlands en Bioshock. Die eerste kunnen we eigenlijk direct al afstrepen omdat we weten dat Gearbox Software hier al mee aan de slag is. Een nieuwe studio oprichten voor Borderlands is dus onwaarschijnlijk.

Dan die andere titel, Bioshock. Het laatste deel, Bioshock Infinite, verscheen ook alweer een dikke 4 jaar geleden. De serie is echter nog altijd mateloos populair en het zou dan ook een lekkere aankondiging zijn als dit daadwerkelijk het project blijkt te zijn. De grote man achter die serie, Ken Levine, werkt echter al een poosje niet meer bij 2K, maar dit hoeft geen probleem te zijn, aangezien het tweede deel van Bioshock ook zonder hem is gemaakt.

Een nieuw avontuur in Rapture in glorieus 4K zou wel erg lekker zijn, toch?

En dan bestaat er natuurlijk ook nog de mogelijkheid dat het een totaal nieuwe IP gaat worden. Hoe dan ook, voorlopig blijven we nog even lekker in het duister tasten. We houden jullie op de hoogte.

Oh, en mocht je in het verleden al eens een triple A-titel uitgebracht hebben? De vacature bij 2K staat nog steeds open.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments