De shooter community staat al een paar dagen op zijn kop. Eindelijk komt er dan een Call of Duty waar de fans al jaren om smeken, in een WW2 setting. Het is dan wachten op de eerste lekken en ja hoor, die zijn er.

Allereerst even een kleine disclaimer: alles wat je nu gaat zien is onofficieel en dus, tot aan het moment van bevestiging, een gerucht. Toch is het ook leuk om geruchten met jullie te delen. Laten we starten met een aantal gelekte afbeeldingen waarvan men zegt dat deze op de Activision site hebben gestaan.

We zien plaatjes van Amerikaanse troepen waarbij het laatste plaatje vooral meer informatie laat zien. Daar zien we namelijk een embleem van de Big Red One, de 1st Infantry Division die een belangrijke rol hebben gespeeld op bijvoorbeeld D-Day waar zij de operatie bij Omaha Beach uitvoerden.

Dan de gelekte trailer die aansluit op deze eerdere informatie. Wat we hier zien zijn Dakota’s die paratroopers vervoeren en op de vleugels de zwart-wit markeringen hebben die men bij D-Day gebruikte om zo de geallieerde vliegtuigen duidelijk te kunnen onderscheiden van de vijandelijke. Als dit allemaal klopt, dan lijkt Call of Duty: WWII zich af te spelen rond 6 juni 1944, dat dag dat de invasie van Europa in Normandië begon.

Trailer gemaakt met kennis van zaken

Eerlijkheid gebied ons wel te zeggen dat we deze informatie met een korreltje zout nemen. De bovenstaande trailer werd op 9 april al gepubliceerd dus de kans is zeer groot dat er niks gelekt is maar dit gewoon zeer goed in elkaar geknutseld is. Toch zitten er voor de speurneuzen onder ons wel wat interessante elementen in die ons toch aan het denken zetten. Zo zien we een beeld van de Enigma code en dat betekent dat wie dit ook gemaakt heeft, deze persoon wel genoeg kennis over de 2e wereldoorlog heeft om het geloofwaardig te maken.
Laten we vervolgens het landingsvaartuig die we in de clip zien er eens uithalen.

Deze Higgins Boat waarmee Amerikaanse troepen tijdens D-Day aan land werden gezet heeft namelijk een kenteken, PA-156-28. Wat speurwerk levert ons dit interessante materiaal op. Op de site van ArtStation is namelijk onderstaand artwork te zien gemaakt door een freelancer die dit naar eigen zeggen 10 maanden geleden voor een niet genoemde game heeft gemaakt.

Exact hetzelfde kenteken. Dan lijkt het ineens toch wel echt te worden.

Toch komen we ook beelden tegen die ons weer aan het twijfelen brengen. Zo zie je in de clip een Spitfire die ook wederom een kenteken draagt, AB264 GN H.

trailerbeeld
origineel

Als we daarop speuren, dan blijkt al snel dat deze trailer dus gewoon nep is. Dat laatste stuk is simpelweg de trailer van War Thunder waarin we de exact zelfde beelden zien.

Over drie dagen weten we meer want dan laat Activision de officiële trailer zien. Tot dan is het genieten van deze beelden en hopen dat het inderdaad iets in deze sfeer gaat worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments