Gamescom: hands-on Lego Marvel Super Heroes 2

Elk jaar worden wij gamers weer verblijd met een nieuwe LEGO game. Voor iedereen is er wel wat aangezien de games vaak van setting wisselen. Denk aan Star Wars, Batman en Jurassic World. Dit jaar is het de beurt aan LEGO Marvel Super Heroes 2!

Samen met Rob kwamen we bij Warner Bros aan en na een heerlijk kopje koffie en veel gelach met de ontwikkelaar begon onze presentatie. De game draait om Chronopolis, een volledige open wereld die bestaat uit 18 verschillende Marvel locaties. Denk aan Kún L’un, het hoofdkwartier van Hydra, Knowhere en een Marvel Noir versie van New York City.

Aartsrivaal in de game is Kang the Conquer. Deze bad guy heeft de macht om gebruik te maken van tijdreizen door verschillende realiteiten. Voor hem reden genoeg om veel superhelden uit het Marvel universum te ontvoeren en in andere wereld te droppen. Zo komt Star-Lord bijvoorbeeld in het wilde westen terecht. En Iron Man mag zich opeens in Asgard zien te redden.

Spiderham

Spiderham

Toen ik aan de Senior Designer Wil Evans (geweldige gast) vroeg hoeveel speelbare personages er in de game zouden komen, kreeg ik geen concreet antwoord. Dit omdat men op dit moment ruim 65 speelbare personages heeft, maar dit in de toekomst nog kan uitbreiden. Sterker nog, speciaal voor deze game heeft men speciale characters ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is Carnom, die een kruising tussen Venom en Carnage is. Ook Howard the Duck is hilarisch, deze krijgt bij zijn introductie het pak van Iron Man op z’n hoofd, om vervolgens hetzelfde pak aan te trekken. Humor!

Na LEGO City Undercover is Lego Marvel Superheroes 2 de tweede game die het free roam principe hanteert. Met je heroes ren, spring, zwem en vlieg je door de verschillende werelden heen, erg vet!

Niels, you’ll get there, someday

Uiteraard kun je naast het in elkaar beuken van je vijanden, je bezig houden met puzzels. Deze los je traditioneelgetrouw op met meerdere characters. Dus als we naar de kids kijken die simpelweg een leuke LEGO game willen spelen, dan is dit de manier. Nieuw in de game is de moeilijkheidsgraad ‘adaptive mode’ waarbij men meer naar de volwassen spelers kijkt. Deze past zich aan je speelstijl aan. Maak je veel gebruik van close combat, dan zullen vijanden defensiever gaan werken en meer op zoek gaan naar de counter als jij aanvalt. Let op: deze pro game mode is niet geschikt voor Niels dus speciaal voor hem hebben we de maker bereid gevonden hem een hart onder de riem te steken. Dus bekijk de video voor meer info.

Samen met Rob en de zeer gezellige ontwikkelaars heb ik me kapot gelachen. Mocht je gek zijn op LEGO of superhelden, dan raad ik je zeker aan om deze game een kans te geven als deze uitkomt in november.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments