Gamescom 2019 – Raketten opblazen en apen laten evolueren bij Private Division

Op de Gamescom 2019 mochten onze redacteuren Jeffrey en Rik achter de gesloten deurtjes kijken bij Private Division. De publisher van onder andere The Outer Worlds en Ancestors. Benieuwd naar hun bevindingen? Lees even verder hieronder of bekijk de video hierboven!

Private Division, gevestigd in New York City, is een nog relatief jonge uitgever (2017) en desondanks hebben zij toch al enkele titels in het vooruitzicht staan waar menig gamer ’s hart sneller van gaat kloppen. Jeffrey en Rik keken dan ook erg uit naar de ‘behind closed doors’ om te zien wat de uitgever voor de gamers in petto heeft. Helaas mochten we niet filmen tijdens de zestig minuten durende presentatie, maar natuurlijk mogen we wel onze eerste indrukken bespreken en beschrijven. Als kers op de taart mochten we na afloop nog even lekker een half uurtje een nieuwe game spelen, namelijk Disintegration.

De presentatie van Private Division

In een kleine zaal werd de aanwezige pers door verschillende ontwikkelaars op de hoogte gebracht van vier nieuwe titels die komende 12 maanden uit moeten gaan komen. Dit gebeurde aan de hand van trailers, gameplay beelden en uitleg over het ontwikkeltraject van de game.

Kerbal Space Program 2

De game Kerbal Space Program 2 stond als eerste op het programma. Een game die Jeffrey als tech guy beslist niet onberoerd liet, en een game waar Rik van ging knikkebollen (hoewel hij dit zelf ontkent). Kerbal Space Program 2 is een space-simulatie-game waarbij je jouw eigen raket gaat bouwen om vervolgens het universum te gaan verkennen en nieuwe colonies te stichten. Naar verwachting gaat deze game in het voorjaar van 2020 te spelen zijn op je Xbox.

The Outer Worlds

De Outer Worlds is één van de games waar Jeffrey en Rik dit najaar het meest naar uit kijken. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Wat zou er getoond gaan worden? De stiekeme hoop was natuurlijk ook om de game even te mogen spelen. Enigszins bedenkelijk kwamen ze echter uit de behind closed door sessie. In de video gaan ze hier nader op in. The Outer Worlds kun je vanaf 25 oktober op de Xbox spelen en is tevens vanaf release te downloaden uit de Game Pass bibliotheek.

Ancestors

Een game die in 2015 is aangekondigd en waar we vervolgens ruim vier jaar niets meer van gehoord hebben: Ancestors. Een veelbelovend project dat beoogt een entertainmentervaring te gaan bieden aan een ingewikkeld thema, namelijk de evolutieleer. Ineens was daar weer een trailer vorige week én een releasewindow. Jeffrey en Rik zijn zeer enthousiast over deze game en zullen deze game met veel interesse komende maanden blijven volgen, tot aan de release in december 2019.

Disintegration

Als laatste mochten de heren genieten van de relatief nieuwe titel Disintegration die in het voorjaar van 2020 ook al moet gaan uitkomen. Disintegration wordt ontwikkeld door onder andere de co-creater van de oorspronkelijke Halo titels. De game zal zowel een single-player als een online multiplayer hebben. Over de single-player-ervaring zijn Jeffrey en Rik nog weinig te weten gekomen. De online multiplayer daarentegen kwam uitgebreid aan bod en mochten zij na afloop ook een half uurtje testen.

In de online multiplayer vechten teams tegen elkaar en hebben ze ieder een duidelijk doel. Het ene team moet de Energy Core verdedigen en het andere team moet deze zien te bemachtigen. Dit zorgde op de Duitse beursvloer voor de nodige actie en hectiek. Het deed Jeffrey erg denken aan Titanfall en Rik zag wel een Halo-achtige vibe. In de video gaan de mannen hier nog kort op in.

En met een korte hands-on van Disintegration kwam een einde aan twee interessante uren achter de gesloten deuren bij Private Division. Wat Jeffrey en Rik betreft titels om naar uit te kijken en op je radar te houden komende maanden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments