Het gaat gewoon weer vrolijk door, de geruchten voor een nieuwe Xbox One versie. Dit keer suggereert een gelekt document dat er een Xbox One Second Generation aankomt.

Zo raar is dat niet, een second generation van een console. Denk aan slankere varianten doordat chips kleiner worden gefabriceerd. Of misschien is de koeling verbeterd.

xboxone2

 

Als je alle tekentjes tot Engelse taal omtovert, dan kan je lezen dat dit project ‘Xbox One Second Generation’ in 2014 is gestart. Blijkbaar is de productie dit jaar in februari van start gegaan. Als de informatie uit dit plaatje klopt, dan komt het wel overeen met de eerder informatie van de FCC, waar nieuwe chips werden gedocumenteerd.

Mocht de Xbox One inderdaad enkel een slankere variant krijgen en geen sterkere componenten, dan wordt dit jaar nog vrij spannend op de E3. We weten allemaal dat de PS4 een sterkere variant krijgt. De vraag is; kan Microsoft het zich veroorloven om nu enkel een slankere variant aan te kondigen (mocht dit gerucht waar zijn)?

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Ik zou zeggen, waarom niet? Wat hebben we daadwerkelijk aan een betere variant? Een versplintering van het games aanbod, of meer werk om zoals de PS4 NEO twee varianten te moeten maken. In beide gevallen nadelig wat mij betreft.

Niels van der Grift
Niels van der Grift
6 jaren geleden
Reply to  Maurits Clear

Ik ben benieuwd hoe de NEO varianten het gaan doen en hoeveel werk het uiteindelijk in beslag neemt

Gijs K
Gijs K
6 jaren geleden
Reply to  Maurits Clear

Omdat iedereen die een nieuwe console aan gaat schaffen vanaf dat moment voor de veel sterkere PS4.5 zal kiezen. Ik hoop dan ook dat Microsoft ook met een sterkere variant van de One komt.

Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden
Reply to  Gijs K

Ik weet niet of dat het geval is. Hoeft niet per definitie zo te zijn. Je kunt ook je aandacht als consoleboer richten op andere speerpunten dan alleen grafische kracht. Xbox Live is zo’n argument wat mij betreft. Bovendien kun je ook op prijs concurreren. Ik heb soms het gevoel dat er toch al een MS Sony kamp is.