Zo nu en dan ontstaan er van die memorabele online momenten. De Sea of Thieves server alliance is meestal wel goed voor een aantal legendarische verhalen. Verhalen die tot in het einde der Xbox Live dagen verteld zullen worden. Ik heb er een paar voor je.

Alle ingrediënten waren afgelopen weekend aanwezig. Het was 2 januari, iedereen was vrij, in lockdown én het was Gold en Glory weekend. The Enflamer, afdelingshoofd SoT-opleidingen en het kloppend hart van de Nederlandstalige Sea of Thieves-community, riep de troepen bij elkaar. Om 10:00 uur in de ochtend moest er aangetreden worden. Het plan: een server alliance opzetten. Na nog geen 20 minuten aan inlogpogingen was het raak. De vijf Galleons op een server waren een feit.

De boten vulden zich met crewleden en al snel waren we met 20 Legends. Er was zoveel animo dat we noodgedwongen moesten besluiten om een wachtlijst te hanteren: first in, first out! Tijd om de boten te vullen en klaar te maken voor een etmaal epische avonturen!

Kraken werd ge-MKLD-ed

We kennen het allemaal wel. Soms kun je pech hebben. Je staat op, zet routinematig je koffie en installeert je voor de tv. Een lekker verse server in de Shores of Gold staat op je te wachten. Je knipoogt nog even naar Flameheart en duikt vervolgens het water in. Klaar om je eerste slachtoffer neer te halen. Je hebt er al eentje op het oog. Een boot op Galleons Grave haalt het anker op. De wind staat gunstig dus dit moet een fluitje van een cent worden.

De boot komt dichterbij en je staat op het punt om aan te vallen. Net op het moment dat je tentakels boven de waterlijn reiken zie je dat MKLD Richard op de Galleon staat. Het is te laat om je terug te trekken, hoewel je het tevergeefs probeert. Kraken wordt ge-MKLD-ed en druipt voor de rest van de dag af. MKLD zelf blijft er rustig onder: ‘het is ff werken alleen op een Gallie, Jurbur kwam er halverwege ook bij, maar uiteindelijk moet je natuurlijk gewoon die tentakels te grazen nemen’. De XBNL-redactie vroeg Flameheart en zijn admiralen om een reactie, maar zij waren niet bereikbaar voor commentaar. Anywho, GG bois. Die zien we voorlopig niet meer terug.

Een zoete inval

De alliance wordt op Fort of the Damned beklonken, een plek die vervolgens een half uur lang op je favoriete zomerfestival lijkt. De Groggs vloeien rijkelijk op de Gallie van MasMenno, Shu, Charis en Stephke. Er wordt een muziekje gespeeld, een dansje gedaan. Hier en daar wordt er ongezien een banaantje op andermans boot aangebakken.

Het blijft indrukwekkend om 20 legends bij elkaar te zien. Na bijna 4 jaar role playing staan er stuk voor stuk unieke characters. Iedere outfit, iedere eyepatch en iedere tattoo vertelt een uniek verhaal. In de captains corner van de gallie worden herinneringen opgehaald. Als je de tales mag geloven dan is de zeeslag bij Camperduin er niets bij. Hoe accuraat de verschillende verhalen zijn is na een paar groggs altijd moeilijk in te schatten. Maar soit, we slikken het voor zoete koek.

De wetten van de natuur

Iedere crew gaat haar eigen weg. Er worden world events gedaan en Gilded Voyages worden geclaimd. YazNL, Luno Ilay, Pethor en ondergetekende gingen met Fort of the Damned aan de slag. Deze moest nog drie keer voltooid worden om de commendation te completen. We nemen het er van!

De storm die over trekt neemt het er ook van. ‘Zou dat wel goed gaat met die vier stronghold gunpowder barrels aan boord?’. ‘Anders zet je ze toch in de captains corner, dat moet wel goed komen’. Nog geen 30 seconden later moest er als een malle gepatched worden, want onze level 5 Athena willen we natuurlijk niet kwijt raken.

Die gezamenlijke 5000 uur aan Sea of Thieves ervaring op onze boot was niet genoeg om een goede inschatting van de storm te maken, maar gelukkig wel om de boot nog net op tijd te repareren. Het water stond ons tot aan de lippen, maar met loot van drie forts op het spel rent iedereen toch net even iets harder. Fixed!

Wisseling van de wacht

De eerste loot wordt ingeleverd, waarna we op Smugglers Bay verzamelen. Door de spelers van het eerste uur wordt nog even een blijk van waardering en respect aan Xboxx Addictt gebracht.

Op de brug verzamelen we voor de screenshot. Althans, dat proberen we. Ocean Crawler’s en skellies trekken zich weinig van ons half uurtje pauze aan. Na een paar kiekjes genomen te hebben gaan we het avontuur vervolgen. Hier en daar vertrekken een aantal crewleden en komen er weer nieuwe bij.

Bromance op zee

We hebben er al ruim een uur of vier op zitten. Forts zijn geplunderd, scheepswrakken leeg getrokken en meg’s op de bodem van The Wilds begraven. De spanning is er inmiddels af, maar niet bij iedereen.

Er bloeit iets en het is zoeter dan het liefdesverhaal van Rose en George. Twee piraten die anoniem willen blijven zijn met de noorderzon vertrokken. Of eigenlijk de westerzon, want zij zijn voor het laatst bij de onderwatergrotten van Mermaids Hideaway gespot. Wanneer de eerste Sea of Thieves baby in aantocht is dan zullen we het hier zeker delen. Ashen lijkt ons een prima naam.

It’s about the Gold and the Glory

De wijze levenslessen uit de Tall Tales worden even terzijde geschoven. Het Gold Rush event lonkt aan de horizon en er moet gecashed gaan worden. Een race tegen de klok, want de boten zijn tot de nok toe met loot gevuld. Een minuut te laat inleveren kan al snel 200k winst verschil maken.

Blackcrow, Jurbur, Guccigirl en MKLD Richard waren de eerste slachtoffers. Met enkele honderden kisten, tig gems, tientallen skulls, 9 chests of legends en nog een aantal kisten vol met Ashen Wind skulls is het ook wel behelpen. Niet Flameheart, maar tijd is op zo’n moment je grootste vijand. Uiteindelijk zullen ze er met een omzet van richting de 5 miljoen geen minuut slechter om geslapen hebben.

Ons dopamine systeem draait overuren. Tussen 18:00 uur en 19:00 uur blijft de teller maar ratelen. Het geld klonst werkelijk tegen de plinten van het Tavern op Plunder Outpost. Vuurwerk wordt afgestoken. Het was niet alleen voor ons hard werken om in dat ene Gold Rush uurtje alles ingeleverd te krijgen. De servers bij Rare hadden het er ook moeilijk mee. Maar ze zijn overeind gebleven! Het gerucht gaat nu wel dat ook Microsoft in Zeeland een serverpark wil laten aanleggen om bij een volgende Gold and Glory weekend ‘iets meer mankrachtig’ paraat te hebben. Nederland en zeevaart gaat immers goed samen en vraagt dus ook het nodige aan capaciteit.

Het is inmiddels 19:30 uur en na 10 uur varen is het wel genoeg geweest. RMNiels en ik droppen het anker en proosten op een geslaagde dag. De rest van de boten varen alweer uit. Mooi om te lezen in ons subkanaal Sea of Thieves op Discord dat de avonturen nog vele uren doorgingen. Ik kijk nu alweer uit naar een volgend Gold and Glory weekend.

Cheers buddy’s.

Over Sea of Thieves

Mocht je nieuw in de game zijn en wat tips willen? In dit artikel hebben we er een heel aantal beschreven. Twijfel je of Sea of Thieves wel iets voor je is? In deze, volledig objectieve en fanboy-vrije review, hebben we 1000 dagen na de release van Sea of Thieves de staat van de game eens flink onder de loep genomen. Wil je jouw avonturen graag met andere delen? Kom dan zeker even onze Discord joinen! En ten slotte, wil je graag horen hoe andere spelers over de nieuwste updates van Sea of Thieves denken? In onze regelmatig terugkerende videoshow de Tavern Talk gaan we hier uitgebreid op in.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments