Tijd voor het laatste deel in deze GTA 6 stedenkeuze reeks. Jullie suggesties op Facebook voor steden in GTA6 heb ik met deel 1 en deel 2 behandeld. Het is tijd voor deel 3, het laatste deel, waar ik bijna mijn geld op inzet als het gaat om keuzes voor steden in GTA6, namelijk Miami (Vice City). 

gta6voorstellen

Mijn collega Jeff en ikzelf hebben gekozen voor Miami (zie linksboven in het bovenstaande plaatje), oftewel Vice City. Het uitstapje van Rockstar waar menig GTA fan nog over warme gevoelens van nostalgie aan over heeft gehouden. Als je ook vraagt welke GTA het beste is, dan komt meestal Vice City er uit als antwoord.

grand-theft-auto-vice-city-01-700x437
Stel je dit voor, met graphics anno 2018

GTA: Vice City heeft ook een warm plekje in mijn hart. Ik weet nog goed dat ik met mijn beste maat na school elke keer Vice City ging spelen. De muziek, de missies, de wapens, het script, alles klopte. Het is inmiddels 14 jaar geleden dat deze game uitkwam op de Playstation 2 en later ook op de Xbox (ja, we worden oud). De game gaat over Tommy Vercetti, een Tony Montana in de maak, die uit de gevangenis is vrijgelaten en de grote misdaadbazen in de stad opzoekt en doodt. Vice City is een namaak van Miami en uiteraard heeft het een satirische draai gekregen. Er zijn echter wel waargebeurde dingen in het verhaal opgenomen. Zo had je ook echt de Cubanen, Haïtianen en vooral de Biker gangs en er was een explosie van drugshandel in de jaren 80. Typische en iconische zaken zijn overgenomen, zoals een beroemde rockband (Love Fist) en de groeiende porno industrie door de komst van VHS. Niks is er uit gelaten om de typsiche jaren 80 sfeer te maken en dat was juist zo prachtig aan Vice City. Als je nu de graphics ziet, dan lach je het uit, maar de sfeer was helemaal top! Jaren 80 muziek in je exotische auto, een oranje gloed van de zon, perfect!

Hoe plausibel is het dan, dat Vice City de volgende zet van Rockstar wordt? Ik zeg 85% (beetje natte vingerwerk, zo’n percentage, maar maakt niet uit). Het is namelijk een community favoriet en als Rockstar de lat weer hoger wil leggen, dan is Vice City een mooie kans om te laten zien wat ze in petto hebben. Het enige wat mij dwarszit is echter, dat ze misschien hetzelfde truukje moeten uithalen, terwijl we dat 14 jaar geleden al hebben gezien. Tuurlijk, Liberty City is in GTA4 opnieuw gemaakt en veel groter, dus dat kan nu ook. Maar wat voor verhaal zullen ze er nu van maken? Genoeg jaren 80 films waar je de inspiratie uit kan halen, maar je wil niet weer een doorsnee jaren 80 filmscript gebruiken (of tenminste, niet hetzelfde script). Spelers willen meer, groter, beter, uitbundiger, doch kwalitatief goed en niet te overdreven (zoals Saint’s Row).

gta vergelijking
De ontwikkeling van GTA graphics in 10 jaar tijd. Stel je nu Vice City eens voor…
San Fierro? Las Venturas?

Is Miami dan het enige wat plausibel is als voortgang in de serie? Zeker niet. Je weet dat GTA San Andreas uit 2004 de steden Los Angeles, San Francisco en Las Vegas namaakte in de vorm van Los Santos, San Fierro en Las Venturas. We hebben in GTA 5 al gezien hoe groot 1 stad gemaakt kan worden. Misschien gaat Rockstar wel door met San Fierro en Las Venturas. Een veeeel grotere San Fierro bijvoorbeeld. Of je daar dan Las Venturas bij moet voegen, dat weet ik niet. Het is geen gek idee en de kans is voor mij net zo groot als de keuze voor Miami. Als Rockstar echt iets geks wil doen, dan maken ze de grootste DLC aller tijden en voegen ze San Fierro aan GTA 5 toe en daarna Las Venturas, maar dat is een beetje te gek gedacht (of niet?).

Ik ben wel benieuwd. Stel dat Rockstar weer naar Vice City gaat (er zijn easter eggs in deel 4 en 5 te vinden), wat zouden ze dan moeten doen? Investeren in verhaal? Hetzelfde, maar dan met betere graphics? Verwacht je dan weer drie characters of gaan we één persoon volgen? Laat het weten in de reacties!

Bedankt voor jullie reacties op onze vragen! Binnenkort gooien we gewoon weer een vraag online en bouwen we weer voort op de suggesties van onze community.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments