Gisteren postten we een plaatje op onze Facebook pagina en vroegen we aan onze volgers/fans welke steden hun voorkeur hadden voor GTA6. Er zitten een paar leuke suggesties tussen die ik nu met jullie wil bespreken.

Eerst even alle suggesties:

gta6voorstellen

Goed, we zien voorstellen als Nederland, maar volgens mij is dat een land en geen stad (Stefan, Jamie, Heino en Rodney, ik kijk naar jullie). Ook steden als Helmond worden neergezet als voorstel, maar laten we Nederland eens bespreken, ook al is het geen stad. Stel je voor dat GTA6 zich in onze hoofdstad zou afspelen, Amsterdam (zoals Jesse voorstelt).

GTA 6 in Amsterdam

Stefan, Jamie, Heino, onze hoofdstad heeft veel mooie gebouwen te bieden en natuurlijk de nodige vooroordelen wat betreft drugs, alcohol en seks. Veel kaas, klompen en molens in de souvenir shops en de grachten zijn prachtig! Maar drugs en alcohol zijn niet slechts vooroordelen (seks trouwens ook niet, maar daar draait het niet om). Tuurlijk, wij hebben coffee shops waar ze alles behalve koffie verkopen. Je zou nog best een aardig verhaal kunnen neerzetten in onze hoofdstad. Jij, als jonge crimineel die zich een weg baant naar de druglords (zoals Rodney al voorstelt). Of misschien als doorsnee dubbel agent zoals in Sleeping Dogs, waar je bij de drugsmaffia moet infiltreren. Je zou ook gewoon een toerist kunnen spelen die ineens in een drugsoorlog verwikkeld raakt, of ontvoering van een partner.

Apart van het verhaal zou je genoeg kunnen doen in Amsterdam. Pak de tram, metro, trein, auto, fiets, brommer, noem maar op, en ga lekker hangen op Rembrandtplein. Misschien dat je een territorium model kan toepassen waar je bepaalde zaakjes moet overnemen in bepaalde gebieden (denk aan Scarface, de game, of Godfather 2). De vraag is natuurlijk wel hoe groot je Amsterdam zou moeten maken. Omringende buurten ook? Pak je noord, west, zuid en oost erbij? Kan vrij fors worden.

Plausibiliteit: 30%

Er is genoeg materiaal om een parodie op te maken, maar is dit hele verhaal plausibel? Niet echt. Amsterdam is mooi, maar Nederland is niet boeiend genoeg om er echt uren in te steken en overal een parodie van te maken. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. De Hollandse nuchterheid zal misschien te nuchter zijn voor een game als GTA.

gta6amsterdam
Ik zoek ‘GTA6 Amsterdam’ op en natuurlijk moet er weer een wiet plantje bij
GTA 6 in Europa of Rusland

Ik ga niet alle suggesties af in de comments op Facebook, want anders ben je nog 2 uur bezig met lezen. Maar misschien moeten we bijvoorbeeld Duitsland bezoeken zoals Jeffrey Zonderland voorstelt. GTA in Berlijn, Keulen of München kan best geinig zijn. Een mini game waar je zoveel mogelijk bier moet drinken tijdens Oktoberfest! Lekker scheuren met je bolide in de bergen van onze buren! Maar wat moet je nog meer doen in Duitsland? Waar ga je op focussen? Waar ligt de satire? Als een GTA game ooit in een Europese stad gaat afspelen zoals Marjo voorstelt (en leuk vindt), of Martin die naar Parijs wil, dan kan het mooi het beleid van de Europese Unie op de hak nemen. Misschien zien we wel een digitale karikatuur van Angela Merkel? Misschien gaan we wel terug in de tijd en beleven we Duitsland tijdens de Koude Oorlog (ook interessant)? Je kan ook naar Moskou uitwijken (zoals Melvin voorstelt) en daar de andere kant van het verhaal meemaken. Ik lees toevallig op dit moment een boek waar over zes personen (en dus zes families) in de Tweede Wereldoorlog, waar je beide kanten van de oorlog mee krijgt (Ken Follett – Nacht van het kwaad). Dat kan voor hele boeiende verhalen zorgen. Then again, oorlog als middel om een verhaal neer te zetten? Kan goedkoop overkomen.

Nu hebben we misschien wel genoeg oorlogsgames gezien, maar toch zijn er wel mogelijkheden op het gebied van verhaal. Rockstar kan zo maar een combinatie van steden maken, als het om internationale misdaad gaat. The Godfather 2 game deed dit ook al. Zo kan Rockstar iets nieuws neerzetten en de schaal vergroten. Of dit op de huidige generatie consoles mogelijk is, dat is dan weer een tweede vraag.

Plausibiliteit: 50%

Nog best plausibel, maar ook weer niet helemaal. Steden in Europa namaken lijkt mij een hele grote opgave en vooral een nieuw verhaal neerzetten lijkt mij moeilijk. Rockstar is nu juist zo bekwaam is met satire van de Noord-Amerikaanse samenleving, maar een nieuwe stad betekent ook nieuwe satire van een totaal andere samenleving. Dus dan heeft de studio een langere ontwikkeltijd nodig. Ik weet ook niet of bijvoorbeeld Moskou een goede zet zou zijn qua relatie met Rusland. Ik denk dat men vooral de cultuur goed moet weten en als buitenstaander denk ik niet dat men Russen begrijpt.

gta-berlin_1v3c

Voor nu moeten jullie het even met deze steden doen. In deel 2 ga ik in op Tokio en andere, meer plausibele, suggesties van onze lezers.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments