Terwijl iedereen aan het bijkomen is van het nieuws dat er überhaupt een remake komt van The Witcher, kijk ik al vooruit naar wat je mag verwachten.

Dus, om toch nog maar even bij het begin te beginnen. CD Projekt RED kondigde vandaag aan dat er een remake komt van The Witcher deel 1. Het was één van de projecten die ze eerdere aankondigde, namelijk Canis Majoris. De remake van deel 1 zal worden gemaakt in Unreal Engine 5 en samen met de Poolse studio Fool’s Theory. Zij hebben destijds ook People Can Fly geholpen met Outriders qua leveldesign en programmeerwerk. Het is nog onbekend wanneer deze game uit komt, maar het is natuurlijk ontzettend tof om te weten dat dit er aan komt. Maar ja, wat is The Witcher 1 eigenlijk voor game?

The Witcher 1, de game die weinig mensen hebben gespeeld

The Witcher kwam uit in 2007 en is dus dit jaar 15 jaar oud geworden. De eerste game was vrij klein en CD Projekt RED was ook bij lange na niet zo groot als nu. Sterker nog, ze waren vrij klein. De ontwikkelaar stond met The Witcher 1 op beurzen en dat zag er zo uit.

De game zag er in 2007 ook behoorlijk anders uit en speelde zelfs anders. Het was nogal houterig en je kon bijvoorbeeld al wel je zwaard kiezen of je nu tegen monsters of mensen moest vechten, maar het was vooral timing en niet echt goed real time zoals in The Witcher 3.

The Witcher 1 start met Geralt die geheugenverlies heeft en ontdekt dat hij een Witcher was. Gaandeweg kom je mensen tegen die jou al wel kennen en moet je ontdekken wat je relatie met hen was. Je probeert in de game er achter te komen wie Kear Morhen heeft aangevallen en waarom dat is gebeurd. Wat volgt is een verhaal met allerlei politieke intriges, leuke sidequests en ook best wel vage verhalen soms. Het verhaal was niet super sterk qua presentatie destijds, dus hopelijk wordt dat nu beter.

De hele game speelt zich af in Vizima en een groot gebied er om heen. Ik kan niet wachten om te zien wat ze van deze stad maken in Unreal Engine 5. Hopelijk is de stad in z’n geheel toegankelijk in de remake want in deel 1 had je alleen maar hoofdstukken en gedeeltes van de stad (Temple Quarter, Outskirts etc.).

Waarschijnlijk is er ook ruimte om de game een stukje groter te maken. Naast dat ze Vizima nu een complete stad kunnen maken, is het wellicht ook leuk om nieuwe quests te bouwen die in het verhaal passen en cutscenes te maken om het verhaal aangenamer te maken om naar te kijken en te gaan volgen. Waarschijnlijk zullen veel animaties uit Witcher 3 worden overgezet naar de remake van Witcher 1 want destijds zagen de personages er echt slecht uit. Hieronder zie je Triss Merigold.

Met de techniek van Unreal Engine 5 zal ook het gebied rondom Vizima er prachtig uit gaan zien. Dat was voorheen bijvoorbeeld zoals je hieronder ziet met bovenin een vergelijking met Witcher 3.

Al met al is er genoeg inhoud in The Witcher 1 om er een topgame van te maken en ook vooral om een nieuwe generatie gamers kennis te laten maken met het begin van deze franchise. De game zit vol met leuke quests, interessante personages en de intriges die je verwacht in een Witcher game. Maar ja, wellicht moeten we wachten tot 2030 voordat deze remake uit komt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments