Ben je nou helemaal van de pot gerucht? Zeker! GTA5 is dit keer aan de beurt met singleplayer DLC geruchten! Ja ja, het is weer zo ver. Wat is namelijk het geval? Er zijn ‘screenshots’ opgedoken waar je duidelijk San Fierro en Las Venturas ziet.

Neem alles maar met een korrel zout, misschien wel een hele pot zout, want in het tijdperk van photoshop en mods is natuurlijk alles mogelijk. Op een Griekse website genaamd ‘Busted’ zijn er screenshots online gezet wat mogelijk duidt op singleplayer DLC voor Grand Theft Auto 5. Het was stiekem al een droom van me, maar misschien komt het nog uit ook. Waarom GTA6 aankondigen als je bijvoorbeeld ook San Fierro en Las Venturas middels DLC kan toevoegen? Aan disc ruimte geen gebrek, want je brengt de DLC misschien apart op disc uit (zoals met Episodes of Liberty City) en anders kan je het downloaden.

g5wkXuq
Ziet er een beetje te celshaded uit

‘Episodes of’ is gelijk ook de opzet van dit verhaal, San Fierro (San Francisco) en Las Venturas (Las Vegas) zijn waarschijnlijk de plaatsen voor nieuwe ‘episodes’. Zo zou de eerste episode om Anthony Miller gaan, die een moeilijke jeugd heeft gehad (mag ik wat vioolgeluid?), in de gevangenis heeft gezeten en nu voor de Italiaanse maffia werkt (bedankt voor dit verhaal, dit verhaal, dit verhaal…). Hij heeft connecties in Las Venturas, wat de speler gelijk de mogelijkheid zou moeten bieden om casino’s in te gaan en paardenraces te doen.

QslM5BV

Er zijn een paar redenen waarom dit verhaal dubieus is. Eerst even de redenen waarom dit waar zou kunnen zijn.

Waarom dit hele verhaal wel moeten geloven:
 • Een paar maanden geleden heeft één van de acteurs (degene die Franklin speelt) laten zien dat hij bezig is met motion cap materiaal.
 • De gebruiker die dit verhaal lekt heeft al eens eerder informatie gelekt over updates van Rockstar wat betreft GTA: Online en toen zat hij er ook niet naast.
 • Zo gek is het niet dat GTA5 waarschijnlijk episodes krijgt zoals in GTA4. Gebieden toevoegen is ook geen rare gedachte met de huidige cultuur van DLC.
 • San Andreas in één game stoppen is zo gek nog niet, gezien het in 2004 mogelijk was op de PS2 met een veel kleinere schaal. Meer kracht kan ook zorgen voor een grotere schaal (we zijn inmiddels 12 jaar verder).
 • Als het screenshots van een mod zijn, dan hebben ze een goede mod gemaakt. Ik heb zelf nog online gekeken naar map uitbreidingen voor de pc versie van GTA5, maar niks concreets en goed uitgewerkt gezien.
 • Een map als deze kan nog best werken (links onderin Los Santos, daarboven heb je San Fierro en rechts Las Vegas).

  GTA-San-Andreas-HD

Waarom we dit hele verhaal niet moeten geloven:
 • De screenshots zien er nogal nep uit soms (vooral die van twee plaatjes hierboven met Las Venturas). Het lijkt eerder alsof GTA4 of GTA5 een mod heeft gekregen waar men manueel een nieuw speelgebied heeft toegevoegd.
 • Photoshop doet wonderen!
 • Ineens 2 steden erbij?
 • Een Griekse website heeft een scoop van Rockstar?
 • GTA Online is een project waar veel mensen van het GTA ontwikkelteam mee bezig zijn.
 • Heb ik al gezegd dat het er een beetje nep uitziet?

3gJQyDm

2sVPFMB

Willen we dit?

‘JA’ komt er in mij op. Ik zou dit fantastisch vinden. De kwaliteit van GTA5 is goed genoeg om door te zetten naar andere locaties. Graphics zijn prima zo (pas op de volgende generatie gaan we hier echt vooruitgang in zien) en je kan mooi met de huidige personages nieuwe invullingen bedenken. ‘Maar hoe zit het dan met Miami?’. Tja, in de vrieskast voor de volgende generatie? Wat vinden jullie, wel of niet zulke singleplayer DLC?

Misschien zien we ooit dit wel op de volgende generatie consoles.

GTA6 groot

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments