We hebben een feit en een gerucht voor je in petto over Hogwarts Legacy.

Het is echt ongelofelijk, maar Hogwarts Legacy – een full priced game – is 12 miljoen keer verkocht in de eerste twee weken van de release eerder deze maand! Wat een enorm aantal. Dat is goed zo’n 850 miljoen dollar aan wereldwijde verkopen. Warner Bros laat weten dat ze ‘very pleased’ zijn met de lancering. Dat zal vast ja, als iedereen z’n zakken kan gaan vullen. Houd ook nog eens in gedachten dat deze game alleen nog maar voor de pc, Xbox Series X|S en PS5 is uitgekomen. Daar moet in april nog de PS4 en Xbox One bij en in juli nog de Nintendo Switch.

Tot zo ver het feitje over Hogwarts Legacy. Dan nu de geruchten.

Hogwarts Legacy uitmelkerites gaat beginnen?

Aangezien de game een gigantisch succes is, zal er vast meer worden ontwikkeld. De ontwikkelaar gaf al aan niet bezig te zijn met DLC, maar de games industrie weet wel beter. We snappen dat Avalanche Software niet naar buiten komt met dit soort plannen als er nog een release om de hoek staat op de Xbox One en PS4 begin april. Terwijl Alan Tew (game director van Hogwarts Legacy) aangaf geen DLC plannen te hebben, zegt Lead Storytech engineer Eric Brown dat ze dit ook nog niet kunnen aankondigen als de game dus niet op alle platformen is gelanceerd. Wellicht krijgen we dan in april of eind juli pas informatie over een verdere roadmap van de game.

Nog een gerucht is dat er blijkbaar interesse is in een Hogwarts Legacy tv serie op HBO Max (wat ook van Warner Bros is). Nu ze bij Warner Bros meer geld ruiken, is het waarschijnlijk tijd voor uitmelkerites van de nieuwe IP. Tegelijkertijd snap ik wel waarom ze daar brood in zien. Het verhaal leent zich er simpelweg erg goed voor. Dus ga er voor, Warner!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments