Ik hik er elk jaar weer tegenaan. Moet ik meedoen met deze traditie, die ik eigenlijk totaal onzinnig vind, of denk ik, zoek het lekker uit. Deze keer toch nog maar weer meegedaan.

Top: Battlefield 1

Moeten we hier nog woorden aan vuil maken. Is er een game die in de buurt komt? Nee toch? Elke keer als ik de game opstart, ben ik verbaast over de details en de manier waarop je in het slagveld gezogen wordt. Het is van begin tot eind goed neergezet. Zowel in beeld als in geluid is de game af te noemen. De manier waarop de troosteloosheid van oorlog wordt overgebracht is subliem te noemen.

Flop: Overwatch

Wat een deceptie was dat. Op zichzelf best een leuke game maar de superlatieven die sommige redacteuren voor deze game gebruikten, waren echt overdreven. We zouden het zo vaak samen spelen, die game moest je halen. Dus ik heb mij laten verleiden tot de aankoop. Helaas.

Dat de game tijdens de Game Awards gewoon als winnaar uit de bus kwam, vind ik (vanuit ons Xbox One-perspectief) pure onzin. Van mijn hele vriendenlijst speelt er nu, een half jaar na uitgave, helemaal niemand de game meer. Hoezo winnaar? Ik heb hem dan al weer verkocht. Wat een prutgame.

Verrassing 2016: Unravel

Ik ben niet zo van de indies. Unravel had op mij al een onuitwisbare negatieve indruk gemaakt omdat de presentatie tijdens de E3 zo geweldig knullig was. De maker die zijn kleine wollige vriendje op een mr. Bean-achtige manier presenteerde deed geen recht aan de game. Unravel is niet alleen leuk uitdagend maar heeft ook nog een diepere laag. Het gaat over verloren herinneringen. Over ouder worden. Over verlies en rouw. Als een game mij op die emoties kan raken, en ik word echt een beetje melancholisch als ik het speel, dan betekent dat wel iets. Echt een aanrader dus.

Teleurstelling 2016: The Division

Hyped tot in het extreme met een geweldig verhaal en een concept die wel eens de hit zou kunnen worden. We leven nu negen maanden later en van de drie expansies zijn er twee uit. Het heeft de hype totaal niet waar kunnen maken. Is het een waardeloze game? Nee, het is vermakelijk voor een aantal uren. Totdat de grindvermoeidheid toeslaat. Want dat is het eindeloos, en een beetje doelloos, grinden. Underground maakte het even weer anders maar ook dat begon al snel te vervelen. Survival is een verbetering maar op de één of andere manier kom ik er niet meer echt in. De binding met het verhaal is een beetje weg en ik krijg bijna geen van mijn Xbox vrienden zover dat ze met mij mee willen sjouwen. Dit is een game waar je aan begint, je vergaapt aan alles en in het verhaal meegenomen wordt, maar zodra dat klaar is, je eindeloos hetzelfde aan het doen bent. Zonde, zonde, zonde.

Verwachtingen 2017

Ook 2017 heeft mooie beloftes op de lijst staan. Maart is de maand van Ghost Recon want dan komt Wildlands uit. Daar verwacht ik, als fan van deze franchise, veel van. Maar ook Andromeda en natuurlijk de wereld van het Wilde Westen in Red Dead Redemption staan hoog op de lijst. Voorlopig staat er nog een backlog van tigduizend games op de HDD. Dus ik heb nog wel even.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments