Toekomst Witcher en Cyberpunk 2077 is bekend gemaakt

CD Projekt RED is glashelder over de toekomst van hun projecten.

Via YouTube en Twitter maakt de ontwikkelaar van The Witcher en Cyberpunk 2077 duidelijk wat de plannen zijn van de komende jaren. Van Cyberpunk 2077 zijn er twintig miljoen kopietjes verkocht en The Witcher 3 was ook geen klein succes. Dit zorgt voor genoeg geld in het laatje om flink aan de gang te gaan met de voortzetting van deze franchises, maar ook om een nieuwe franchise neer te gaan zetten.

In de video komt o.a. aan bod dat ze bijvoorbeeld werken met Epic en diens engine Unreal 5. Dit moet er voor zorgen dat de effectiviteit van de ontwikkeling groter zal zijn en dat je ook geen crappy gebroken games meer hoeft te verwachten bij de lancering. Wat er ook in de video wordt gezegd is dat de ontwikkelaar zelf investeert in een gezonde werkomgeving voor de medewerkers voor al hun toekomstige projecten.

Het eerste project waar ze mee bezig zijn is Sirius. Dit is een game uit het universum van The Witcher, maar zal verschillen van de vorige games omdat het ook wordt gemaakt door The Molasses Flood, wat nu onderdeel is van CD Projekt RED. Wellicht is het een kleinere verhalende game, maar sowieso met multiplayer als voornaamste focus. Denk bijvoorbeeld aan The Flame in the Flood, ook afkomstig van The Molasses Flood.

Vervolgens is Polaris aan de beurt en dat is de nieuwe Witcher trilogie. De trilogie moet in z’n geheel in zes jaar tijd uitkomen vanaf de launch van de eerste game uit deze trilogie. CD Projekt RED weet zelf ook dat dit nogal een grote belofte is, maar de tweede en derde game uit de trilogie zullen enorm profiteren van het eerste deel op technisch vlak omdat de fundering er al grotendeels ligt.

Daarna heb je Canis Majoris en dat is wederom een groot project, gemaakt door The Molasses Flood. Wellicht een online multiplayer game waarmee CD Projekt RED het Witcher universum oneindig kan blijven uitbreiden?

Terug naar Cyberpunk

In de middelste rij zie je ”Orion” staan en zoals ik het zelf in de video hoor komt die game echt pas over 10 jaar uit ofzo. Er gaat in ieder geval een team dedicated met deze game aan de slag en deze dient als sequel op Cyberpunk 2077 en zal dan helemaal worden gemaakt in de Unreal 5 engine waardoor je gelukkig ook niet meer zorgen hoeft te maken over de techniek (hopelijk).

CD Projekt RED benadrukt nog eens het grote succes van Cyberpunk: Edgerunners waardoor de studio ook zal blijven investeren in nieuwe tv series en films die hun games naar hogere hoogtes zal brengen. Zowel qua kwaliteit van de producties, maar ook om spelers naar hun franchises te trekken.

Halt the dwarves – halt the darf – hal de dar – hadar?

Er is ook een compleet nieuwe IP aangekondigd met als projectnaam Hadar. Er is nog geen game in ontwikkeling want ze zitten echt nog in de eerste fases van de fundering van het nieuwe universum wat ze maken. Ik verwacht deze game dus ergens in 2045 ofzo.

Duidelijkheid over de toekomst

CD Projekt RED is in deze video in ieder geval volledig transparant over alle toekomstige projecten en geeft duidelijk aan te willen verbeteren qua werkomgeving en natuurlijk de technische staat van de games. Omdat Unreal Engine 5 de nieuwe engine wordt, verwachten de ontwikkelaars dus smooth sailing vanaf hier en mogen wij als gamer hopelijk in onze handen knijpen voor epische nieuwe avonturen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties